Problem poziomych pasków na ekranie na białym nie są widoczne, jak i na czarnym, natomiast na barwach tak, szczególnie na żółtym. Załączam zdjęcia tv toshiba "50ul3063dg" Naprawiane czy pozamiatane???
Sprzedaż i serwis kas fiskalnych oraz sprzętu towarzyszącego.
Sprzedaż części zamiennych.
Porady tylko na forum!
Pozdrowienia z Podlasia (nie mylić z woj.podlaskim)
Też możliwe i można spróbować naprawić przez dociskanie z wyczuciem złącz taśmy od matrycy.
Porady tylko na forum!
Uszkodzona jest prawa połówka matrycy. Prawdopodobnie zwarcie w szkle matrycy. Usterka nie jest niestety typowa. Należy poszukać fachowca który potrafi to zweryfikować i ewentualnie zredukować skutki tego zwarcia.
2 - 3 lata pracy i awaria - typowe dla obecnie produkowanych matryc 4K.
Dzięki za odpowiedź, czyli teraz warto brać gwarancję rozszerzoną do 5 lat. Nigdy nie korzystałem, trzeba będzie kupić nowy. Na filmach i w ruchu, szczerze, te pasy nie przeszkadzają, prawie ich nie widać, ale na obrazach stycznych to źle wygląda.
Dzięki za odpowiedź czyli teraz warto brać gwarancję rozszerzoną do 5 lat , nigdy nie korzystałem
Nie daj nabrać się na rozszerzoną gwarancję. Jest to zwykle tylko ubezpieczenie a nie gwarancja po gwarancji producenta, które trudno wyegzekwować (różna od gwarancji procedura reklamacyjna). Bardzo rzadko jest to rzeczywista rozszerzona/wydłużona gwarancja. Napisałem o tym Link
Porady tylko na forum!
Użytkownik zgłasza problem z poziomymi paskami na ekranie telewizora Toshiba 50UL3063DG, które są widoczne na kolorowych obrazach, szczególnie na żółtym, ale nie na białym ani czarnym tle. Odpowiedzi sugerują, że przyczyną może być uszkodzenie matrycy, w tym możliwe zwarcie w szkle matrycy. Istnieje również możliwość, że problem można spróbować naprawić przez dociskanie złącz taśmy matrycy. Użytkownik rozważa zakup rozszerzonej gwarancji, ale otrzymuje ostrzeżenie, że często jest to tylko ubezpieczenie, a nie rzeczywista gwarancja. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.