logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba 50UL3063DG - poziome paski na ekranie widoczne na kolorach, nie na białym/czarnym

19fusion82 06 Wrz 2024 11:06 681 6
REKLAMA
  • #1 21217021
    19fusion82
    Poziom 4  
    Problem poziomych pasków na ekranie na białym nie są widoczne, jak i na czarnym, natomiast na barwach tak, szczególnie na żółtym. Załączam zdjęcia tv toshiba "50ul3063dg"
    Naprawiane czy pozamiatane???

Etykieta telewizora Toshiba model 50UL3063DG Ekran telewizora z poziomymi paskami na tle czerwono-żółtym. Ekran telewizora Toshiba z poziomymi paskami na żółtym tle.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21217186
    19fusion82
    Poziom 4  
    Dzięki za odpowiedź, szkoda myślałem że może jakaś taśma, tv ma lekko ponad 2 lata , ale już po gw. Eh.
  • REKLAMA
  • #4 21217217
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6661
    19fusion82 napisał:
    może jakaś taśma

Też możliwe i można spróbować naprawić przez dociskanie z wyczuciem złącz taśmy od matrycy.
  • #5 21217770
    Renso
    Poziom 15  
    Ocena: 77
    Uszkodzona jest prawa połówka matrycy. Prawdopodobnie zwarcie w szkle matrycy. Usterka nie jest niestety typowa. Należy poszukać fachowca który potrafi to zweryfikować i ewentualnie zredukować skutki tego zwarcia.
    2 - 3 lata pracy i awaria - typowe dla obecnie produkowanych matryc 4K.
  • REKLAMA
  • #6 21217912
    19fusion82
    Poziom 4  
    Dzięki za odpowiedź, czyli teraz warto brać gwarancję rozszerzoną do 5 lat. Nigdy nie korzystałem, trzeba będzie kupić nowy. Na filmach i w ruchu, szczerze, te pasy nie przeszkadzają, prawie ich nie widać, ale na obrazach stycznych to źle wygląda.
  • #7 21217943
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6661
    19fusion82 napisał:
    Dzięki za odpowiedź czyli teraz warto brać gwarancję rozszerzoną do 5 lat , nigdy nie korzystałem

Nie daj nabrać się na rozszerzoną gwarancję. Jest to zwykle tylko ubezpieczenie a nie gwarancja po gwarancji producenta, które trudno wyegzekwować (różna od gwarancji procedura reklamacyjna). Bardzo rzadko jest to rzeczywista rozszerzona/wydłużona gwarancja. Napisałem o tym Link

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z poziomymi paskami na ekranie telewizora Toshiba 50UL3063DG, które są widoczne na kolorowych obrazach, szczególnie na żółtym, ale nie na białym ani czarnym tle. Odpowiedzi sugerują, że przyczyną może być uszkodzenie matrycy, w tym możliwe zwarcie w szkle matrycy. Istnieje również możliwość, że problem można spróbować naprawić przez dociskanie złącz taśmy matrycy. Użytkownik rozważa zakup rozszerzonej gwarancji, ale otrzymuje ostrzeżenie, że często jest to tylko ubezpieczenie, a nie rzeczywista gwarancja.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA