logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG B2050 - brak komunikacji przez USB na Windows XP i 98

globalinfo 09 Gru 2005 10:10 2042 9
REKLAMA
  • #1 2067479
    globalinfo
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    Zainstalowałem sterowniki do kabla USB (ArkMicro), po podłączeniu kabla jest ok (XP wykrywa podłączenie jako COM3), ale po zainstalowaniu oprogramowania do LG B2050 pobranego pobranego ze sytrony http://uk.wowlg.com/uk/phones/h_allp_detl_feat.jsp?ph_name=B2050 nie mogę skomunikować się pomiędzy PC-Komórką i wyświetla się komunikat (time out). Podam jeszcze, że po uruchomieniu którego kolwiek z tych programów wybieram wykryty port COM 3. Natomiast w win98 oprogramowanie to nie widzi wogóle tego portu. Bardzo proszę o pomoc - :cry:
  • REKLAMA
  • #2 2067679
    Krook
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Ostatnio instalowalem kabelek do motoroli i mialem nieco podobne problemy. Moze musisz we właściwościach połączenia ustawić szybkość transmisji danych (niestety nie wiem na ile w tym przypadku). To że wykrywa jako com3 to normalne i z tego cowiem to wszystkie kabelki do telefonów na USB tak mają. Ewentualnie możesz poszukać innego sterownika, chciaż bardziej obstawiałbym program do komunikacji. Np w nokiach na nieoryginalnym kabelku program dedykowany pod nokię nie działa i trzeba szukać innych. Może w tym przypadku jest podobnie.
  • REKLAMA
  • #3 2076177
    globalinfo
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    Próbowałem z prędkością nawet zeszłem do 1200 i nic.
    Dwa razy na sto połączenie z telefoem załapało, ale nie wiam czy to przypadkowy błąd bo potem nie mogłem przesłać pliku i znowu mi wyświetliło (timeout). Podglądałem ustawienia w pliku konfiguracyjnym, ale nie bardzo wiem co zmienić, może ktoś podałby jake ma w swoim pliku.
  • #4 2203429
    Paparuch
    Poziom 11  
    Mam już dość timeout. Błagam o instrukcje z oprogramowaniem, steronikiem do kabla USB DATA CABLE do windows xp (najlepiej oryginał) i mam pytanko czym nie ma jakiegoś uniwersalnego oprogramowania do lg b2050??
    Pozdrawiam Kołcz:cry:
  • #5 2216856
    St0rk
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Paparuch napisał:
    Mam już dość timeout. Błagam o instrukcje z oprogramowaniem, steronikiem do kabla USB DATA CABLE do windows xp (najlepiej oryginał) i mam pytanko czym nie ma jakiegoś uniwersalnego oprogramowania do lg b2050??
    Pozdrawiam Kołcz:cry:

Do producenta tego abla mam awersję (leży w kącie). Kupilem FOOFa i śmiga. Co do oprogramowania to nie wiem na czym ma polegać jego uniwersalność. Używam oryginalnego od LG 2050 i działa (dzwonki, grafika, jawa).
  • REKLAMA
  • #6 2240343
    Paparuch
    Poziom 11  
    Nie wiem co mam robić!! Pomóeżcie
  • REKLAMA
  • #7 2279875
    Paparuch
    Poziom 11  
    Ej no pomózcie mi ciągle mi pisze time out. Używam kabla USB DATA CABLE i próbowałem juz wszystkich sposobów podanych na tym forum. Prosze o odpowiedź. pozdo ;|
  • #8 2321449
    t0meczekk
    Poziom 2  
    musisz sciaganc program od g7100 i zainstalwoac sterowniki jak nie pojdzie to kabel won !!
  • #9 2326114
    krzycho123123
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Na tym forum są rozwiązane wszystkie problemy z LG B2050
    www.lgmobile.pl
  • #10 2604512
    kmicic_665
    Poziom 2  
    ja bawilem sie kabelkami z lg b2050 usb i com'y, mi tylko com dziala bez zarzutu wszystko mozna wgrywac zwyklym progiem ze stronki lg (kabel usb ani jeden mi ni chulal)...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z komunikacją telefonu LG B2050 z komputerem przez USB na systemach Windows XP i 98. Po zainstalowaniu sterowników do kabla USB (ArkMicro) port COM3 jest wykrywany, jednak oprogramowanie LG pobrane ze strony producenta nie nawiązuje stabilnego połączenia, wyświetlając błąd "time out". W Windows 98 port COM nie jest w ogóle widoczny dla programu. Próby zmiany prędkości transmisji (nawet do 1200) nie przyniosły efektu, a połączenie działało sporadycznie i niestabilnie. W dyskusji sugerowano sprawdzenie ustawień prędkości transmisji, poszukiwanie alternatywnych sterowników lub oprogramowania, gdyż oryginalne programy mogą nie działać z nieoryginalnymi kablami. Jeden z użytkowników polecił kabel FOOF, który działa poprawnie z oryginalnym oprogramowaniem LG B2050. Inni wskazali, że komunikacja przez port COM (zamiast USB) działa stabilniej i umożliwia przesyłanie plików. Zalecane jest także odwiedzenie forum www.lgmobile.pl, gdzie znajdują się rozwiązania problemów z LG B2050. Wskazano również, że oprogramowanie dedykowane dla innych modeli LG (np. G7100) może być pomocne, a w przypadku braku sukcesu należy rozważyć wymianę kabla USB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA