logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola Edge 40 Neo - brak powiadomień na zablokowanym ekranie, Messenger

ajo2003 08 Wrz 2024 11:03 6504 4
REKLAMA
  • #1 21219020
    ajo2003
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, nabyłem Motorolę edge 40 neo i mam problem, gdyż nie przychodzą mi powiadomienia na zablokowanym ekranie, a czasami nawet póki nie wejdę w aplikację np. Messenger, to wiadomości mi nie przyjdą. Jak to naprawić? Mam włączone inteligentne zarządzanie aplikacjami w tle, ale Mes jest z tego wykluczony. Mam również włączoną "większą trwałość baterii podczas braku aktywności", ale po wyłączaniu tych funkcji nic się nie zmienia. Pomocy, jest to bardzo irytujące.
  • REKLAMA
  • #2 21224311
    szala088
    Poziom 2  
    Część,
    Mam to samo w Edge neo 40.
    Próbowałem wszystkich ustawień / kombinacji i powiadomienia nie pojawiają się na ekranie blokady + czasami się crashują i jakby znikają po chwili ikony powiadomień.

Dodano po 10 [minuty]:

Odkryłem tylko tyle, że jak masz włączone interakcje na ekranie blokady i wyłączony zegar dwuwierszowy to jak dostaniesz powiadomienie na blokadzie, i przesuniesz palcem z góry na dół to pojawi się lista, ale według mnie to powinno się wyświetlać samo z automatu.
    No i styl powiadomień musi być jako "lista".
  • REKLAMA
  • #3 21225084
    markus-87
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Może masz aplikację wgraną blokującą te powiadomienia. Ja bym zaczął od reset softu.
  • REKLAMA
  • #4 21226217
    ajo2003
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    >>21224311 Kolego, rozwiązałem ten problem. Po pierwsze, to włączyłem nieograniczone zużycie transmisji danych. Znajdziesz to, przytrzymując "dane mobilne" na pasku rozwiniętym u góry, potem "zużycie danych przez aplikację", dana aplikacja i "nieograniczone zużycie danych". Potem ustawienia, bateria, "używanie aplikacji w tle", dana aplikacja i "zawsze zezwalaj". Musiałem powtórzyć to 3 razy (na drugi dzień, potem za tydzień i dziś), ponieważ samo przełączało mi się na ograniczone zużycie w tle, ale w końcu IA, które ma niby optymalizować zużycie baterii, nauczy się, że ma tak zostać (mam nadzieję).
  • #5 21246157
    szala088
    Poziom 2  
    >>21226217 Dzięki, ale u mnie to nie pomogło, próbowałem kilkukrotnie. Pomału zaczynam żałować, że nie kupiłem czegoś innego.
REKLAMA