logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola Edge 40 Neo – jak przywrócić gest przesuwania do odbierania połączeń?

cyfrowypolsatnewspl 24 Lut 2026 13:27 282 3
REKLAMA
  • #1 21847428
    cyfrowypolsatnewspl
    Poziom 2  
    Witam, od pewnego czasu mam problem z Motorolą Edge 40 Neo. Problem polega na tym, że gdy ktoś dzwoni, wyciągając telefon z kieszeni, za każdym razem odrzucam połączenie. Wcześniej, by odebrać telefon lub odrzucić połączenie, musiałem palcem przesunąć słuchawkę w prawo, by odebrać, lub w lewo, by odrzucić. Teraz tej funkcji nie ma; gdy ktoś dzwoni, pokazują się dwie okrągłe ikonki ze słuchawką - czerwona i zielona. I tu jest problem, bo przy wyciąganiu z kieszeni zawsze odrzucam połączenie. Wygląda na to, że wystarczy, przy wyciąganiu telefonu ekran dotknie wnętrza kieszeni spodni i aktywuje przycisk rozłącz. Ktoś miał podobny problem i wie, co uczynić, by powrócić do poprzedniej opcji odbierania tel?

Zaznaczę, że w ustawieniach aplikacji, w sekcji "gest połączenia przychodzącego", mam ustawione "przesunięcie poziome"
    AI: Jaka jest obecnie wersja systemu Android oraz aplikacji Telefon zainstalowana na Twojej Motoroli Edge 40 Neo?
    Wersja Androida - Android 15
    Wersja aplikacji Telefon - 208.0.864581421
    AI: Czy przed pojawieniem się tego problemu była przeprowadzana jakaś aktualizacja systemu lub aplikacji Telefon?
    Raczej nie.
  • REKLAMA
  • #2 21847713
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 754
    Zrób odwrotnie jak pisze
    Kroki konfiguracji:
    Otwórz aplikację Telefon (ikona słuchawki).
    Stuknij ikonę menu (trzy kropki) w prawym górnym rogu.
    Wybierz Ustawienia.
    Znajdź opcję Gesty połączeń przychodzących (Incoming call gesture).
    Zmień ustawienie z "przesuń" na pojedyncze dotknięcie (single tap).

Jeżeli tak jest to motorola dała jakąś gównianą aktualizację która jak zwykle coś spieprzyła. W tym celu trzeba y próbować resetu fabrycznego. Do tego jeżeli masz naklejone szkło to warto by i je sprawdzić. Nie powinno się odblokowywać po spodniach. Zresztą musisz sprawdzić ustawienia.
  • REKLAMA
  • #3 21847783
    cyfrowypolsatnewspl
    Poziom 2  
    >>21847713 Zrobiłem tak jaj napisałeś, po zmianie z przesunięcia na dotkniecie nic się nie zmienia. Szkła nie mam wogóle naklejonego.
    A reset do ustawień fabrycznych zapewne wyczyści mi telefon ze zdjęc, zapisanych kontaktów ect., a tego chciałbym uniknąć.
  • #4 21848730
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 754
    Możesz zrobić kopię zdjęć i kontaktów na google albo chociaż by na komputer.
REKLAMA