logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Koszt i trudność wymiany trafopowielacza w monitorze LG - czy warto?

Logan 09 Gru 2005 11:32 948 3
REKLAMA
  • #1 2067676
    Logan
    Poziom 30  
    Ocena: 121
    Witam ;)

Znajomy oddal monitor do serwvisu (wiem tylko ze to LG), w serwisie gosciu powiedzial ze uszkodzony jest trafopowielacz i zaspiewal 250 zl za naprawe. Znajomemu ta cena wydaje sie podejrzana, wiec poprosil mnie czy moglym naprawic ten monitor. Terazmoje pytanie: Ile kosztuje taki trafopowielacz ? I czy trudna jest jego wymiana ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2067736
    Kalik
    Poziom 24  
    Ocena: 6
    W zależności jaki to model LG, jeśli idzie o trafka tzw. zamienniki z dalekiego wschodu to ich cena w Trafopowielacze.pl oscyluje między 60-70zl max 80 ale trzeba dodac, że jest z nimi sporo kłopotów przy uruchamianiu czasami trzeba troszkę przerobić monitor, czasami bywa, że takie trafko wcale nie chce działać. Cena oryginalnego trafka dla przykładu chassis CA-69 w Zielonej Górze w serwisie LG wołają 150zł ale to trafko napewno działa i wymaga właściwie ustawienia tylko focusów i G2. Inna sprawa, że takie oryginalne trafo jest bardzo ciężko dostać a serwisy nie bardzo chcą sprzedawać same trafa klientowi - mi się parę razy udało ale musiałem byc naprawdę upierdliwy....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2067756
    seta1
    Poziom 27  
    Ocena: 55
    Witam
    Trafopowielacz kosztuje w granicach 40 do powiedzmy 180zł. musisz znać dokładnie typ (symbol). Wejdziesz na stronę: http://www.cyfronika.com.pl/e/store/easyshop.cgi wpiszesz, co potrzebujesz i masz cenę. Wymiana jest prosta, trzeba wylutować stary i wstawić nowy, kłopot może ujawnić się po wymianie jak bedzie trzeba wyregulować monitor (możliwe, że wszystko będzie ok), ale wtedy poczytasz podobne posty albo napiszesz nowy
  • #4 2067820
    Logan
    Poziom 30  
    Ocena: 121
    Dziekuje za szybka odpowiedz. Gdyby chodzilo o moj monitor to moze bym sie w to bawil, a tak to wole nie ryzykowac.

Pozdrawiam serdecznie.
REKLAMA