logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG SLIM WS-32Z308P 32' - Czy warto kupić? Opinie o geometrii obrazu

patij 09 Gru 2005 13:06 7594 10
REKLAMA
  • #1 2067924
    patij
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam

mam okazję zakupić TV Samsung Slim model WS-32Z308P (model wyższy, nie 306), 32', panorama - za kwotę 2500zł ze stolikiem.

Słyszałem że te modele nie trzymają geometrii, mają pozaginany obraz w rogach, a Samsung pozwala na odchylenie linii 2cm na metrze....

Czy może ktoś potwierdzić że tak jest? Czy to wada modelu, czy jednostek z tego modelu, a większość jest OK? Jakie sa Wasze opinie?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2067974
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    kupa straszna te TV
  • #3 2068147
    patij
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Ciekawe, ale to chyba nie w tym dziale....

Dodano po 1 [minuty]:

może coś więcej....
  • REKLAMA
  • #4 2068787
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    zero geometrii,zbiezność do niczego,rózna ostrość obrazu w różnych miejscach ekranu,jakość obrazu ogolnie kiepska-tyle powiedzieć mogę.a mialem już 3 sztuki.
  • REKLAMA
  • #5 2157794
    despi
    Poziom 2  
    4 stycznia zakupiłem telewizor marki Samsung model WS-32Z308P. Tego samego dnia telewizor ten, ku mojemu zdziwieniu, zepsuł się (brak dźwięku). Po mojej interwencji sprzedawca 5 stycznia wymienił model na sprawny. Niestety następnego dnia kolejny raz ze zdziwieniem stwierdziłem, że telewizor jest zepsuty (brak obrazu). Tyle na temat tego telewizora.
  • REKLAMA
  • #6 2158009
    Smoczy
    Poziom 20  
    Ocena: 67
    Ogólnie są problemy z tymi odbiornikami, zła geometria, uszkadzają się (ale zazwyczaj to samo i jedna naprawa eliminuje problem), zła zbierzność, słaba czystość kolorów. A za przemawia dość ciekawy wygląd no i głębokość (ocena subiektywna), a no i fajny pilot ;))))
    Sprzedaje sie jak ciepłe bułeczki, pewnie dla tego, że to nowość albo dlatego, że jest inny od wszystkich (chyba jeszcze Daewoo robi coś podobnego, tzn. wersję slim).
  • #7 2353255
    maly2rafcio
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Też przymierzałem się do tego telewizora, ale po przeczytaniu opinii chyba się wycofem. Tak na prawdę to chciałbym kupić LCD ale mam na to tylko 3000 zł. Proszę więc o pomoc jaki telewizor kineskopowy kupić. Jaki będzie najlepszy w tej cenie. Dobrze żeby był przystosowany do HD. Może być 32 lub 29 cali. Proszę o pomoc. Może PHILIPS 32 PW9520? A jak nie to co innego?
  • #8 2354720
    pmnet
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Zakupiłem ten odbiornik też w super promocji złą geometrię można poprawić bo sam to uczyniłem.Ogólnie odbiornik w pożądku niemam zastrzeżeń.Polecam
  • #9 2408850
    artek72
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Byłbym wdzięczny za radę jak poprawić tą geometrię za pomocą zmian w ustawieniach. Kupiłem ten model ( Samsung 308P) w październiku 2005 za 3499 zestolikiem w komplecie i jestem rozczarowany. Korzystam głównie z tunera Cyfry i jestem niezadowolony z jakości "cyfrowego" obrazu, który jest po prostu do bani. Wezwałem nawet serwis, ale pan z serwisu stwierdził, że "obraz jest gorszy bo jest lepszy, bo przenosi więcej szczegółów". Za radą sprzedawcy ze sklepu zmieniałem też soft w tunerze, ale niepotrzebnie, bo to nic nie dało. Wymieniłem też kable na najlepsze dostępne. W sumie to sprzedali mi chłam, a zachwalali że ten Samsung to super telewizor. Drugi raz już nie kupię żadnego sprzętu Samsunga i na pewno nie w tym sklepie.
  • #10 2701141
    adam9040
    Poziom 1  
    o coż ja miałem na szczescie "miałem" model 306 i moge powiedzieć to co wiekszosc straszna kupa, po zakupie mialem go w domu 1 miesiac a 3 w serwisie w koncu otrzymalem po 3 razie pismo od szajsunaga abym w sklepie wymienil na innny ale udalo sie wyprosic w sklepie zwrot gotówki , a jeżeli w sklepie nie pomagają radzę zwrócić sie do rzecznika konumeta to powinno ich nakłonić do wspólpracy
  • #11 3435829
    miszel
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    A cos takiego jak SAMSUNG CW 29Z308T. Zna ktos? Ma ktos? Ciekaw jestem czy opinie sa podobne do tych odnosnie panoramy 32''. Mnie sie panorama nie podoba (przynajmniej przy obecnej iloscie programow nadawanych w kablowce w obrazie 16:9), dlatego rozgladam sie za jakims 4:3. No i wlasnie ten SAMSUNG ma przystepna cene (na Allegro) ok 1200 zł.
    Czekam na jakies opinie.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy telewizora kineskopowego Samsung Slim WS-32Z308P 32" w wersji panoramicznej, ze szczególnym uwzględnieniem problemów z geometrią obrazu. Użytkownicy zgłaszają liczne wady, takie jak zniekształcenia obrazu w rogach, brak prawidłowej geometrii i zbieżności, różna ostrość na ekranie oraz ogólnie niską jakość obrazu. Występują również problemy techniczne, m.in. awarie dźwięku i obrazu, które wymagały wymiany lub naprawy sprzętu. Niektórzy użytkownicy próbowali poprawić geometrię poprzez regulacje ustawień, jednak efekty były ograniczone. Mimo wad, model cieszy się zainteresowaniem ze względu na smukły design i nietypową głębokość obudowy oraz wygodny pilot. W dyskusji pojawiły się także porównania do innych modeli Samsunga oraz propozycje alternatyw, np. Philips 32 PW9520. Wspomniano także model Samsung CW 29Z308T jako potencjalną alternatywę o proporcjach 4:3 i niższej cenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA