logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora: Samsung WS32Z306V czy Panasonic? Geometria i jakość obrazu

sparrow777 16 Sty 2006 10:05 914 1
REKLAMA
  • #1 2186041
    sparrow777
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Samsung WS32Z306V i inne panoramy!

--------------------------------------------------------------------------------

Ludzie,poradźcie mi co kupic.Kupiłem powyższy TV ale się już u Was naczytałem,że to lipa i sam widzę ,że ni jak nie daje się wyregulować geometrii obrazu,poza tym transformator terkocze dość głośno.Proszę o odpowiedż,czy w ogole istnieją panoramy bez zniekształceń,czy zawsze są one na to bardziej podatne od 4:3?Zastanawiam się nad nieco starszymi panoramami Samsunga 32" ale nie wiem,czy jeszcze są w sprzedazy i czy warto w ogóle w nie wchodzić?A może lepiej kupić Panasonica?Wydaje mi się jednakże,że w Panasonicu jest nieco ostrzejszy obraz niż w Samsungach (taki bardziej zbliżony do Philipsów-a z nich obraz mi w ogóle nie pasuje,jest taki wypaczony systemem pixel+)i nie zawsze jest to dobre.Proszę poradźcie coś za sumę około 2500zł,bo juz nie wiem co kupić a mogę w sklepie (miła obsługa) wymienić na inną firmę.No chyba,że się slimy poprawiły bo wzorniczo najbardziej mi się podobają (sorry za przydługi tekst),pozdrawiam wszystkich forumowiczów,bardzo wiele cennych uwag.
  • REKLAMA
  • #2 2204642
    center78
    Poziom 11  
    Ja kupilem panasonica 32pm11. Jestem z niego zadowolony chociaz pewne niedociagniecia sa. Obraz moze jest "inny" od samsunga ale mozna sie przyzwyczaic. Odnosnie formatu obrazu to zalezy od stacji jaki przekaz daje. Zajrzyj na strone panasonica i tak sciag sobie instrukcje do tego modelu, sa tam opisane sposoby wyswietlania obrazu.
REKLAMA