Mam taki problem, założyłem piec gazowy kondensacyjny, w pomieszczeniu jest zrobiona wentylacja wg projektu, kratka w suficie, ocieplony kanał 150mm z kominkiem na dachu. Odkąd zaczęły się te ulewy zacząłem odczuwać chłód w pomieszczeniu gdzie jest piec, okazuje się że zaciąga ziemne powietrze przez kanał wentylacyjny przez który dotychczas wyciągało....dlaczego? Instalator twierdzi, że jest bardzo niskie ciśnienie - dlatego. Próbowałem wszystkiego, otwierać okna w domu nic nie daje , dopiero jak otworze drzwi wejściowe do pomieszczenia które są drzwiami wejściowymi do domu przestaje ciągnąć powietrze do domu....co z tym zrobić??? Nie mam pojęcia.....może ktoś coś zaradzi??
Dodano po 2 [godziny] 25 [minuty]:
Nawiewny jest w pomieszczeniu obok tj w kotlowni, nawet jak są otwarte drzwi do kotlowni to i tak ciągnie do środka przez jeden i drugi otwór, najdziwniejsze jest to że ciąg jest pod drzwiami z korytarza w którym jest piec gazowy i kotłownia do centralnej części domu , do łazienki na parterze i na piętrze, gdzie zawsze było to na odwrót , zawsze ciąg był do kotłowni a nie na odwrót.... Nie mam pojęcia co z tym zrobić , instalator twierdzi że musi wyciągać ....a nie wyciąga....
Dodano po 2 [godziny] 25 [minuty]:
Nawiewny jest w pomieszczeniu obok tj w kotlowni, nawet jak są otwarte drzwi do kotlowni to i tak ciągnie do środka przez jeden i drugi otwór, najdziwniejsze jest to że ciąg jest pod drzwiami z korytarza w którym jest piec gazowy i kotłownia do centralnej części domu , do łazienki na parterze i na piętrze, gdzie zawsze było to na odwrót , zawsze ciąg był do kotłowni a nie na odwrót.... Nie mam pojęcia co z tym zrobić , instalator twierdzi że musi wyciągać ....a nie wyciąga....