Witam, mam obecnie internet od Vectry długi czas. Mam ofertę czas nieokreślony 600/50 mb/s. Ostatnio jest bardzo awaryjny. Codziennie internet wieczorami traci prędkości, czy to pobierania, czy wysyłania, już całkowicie nie da się grać sieciowo. Mam publiczny adres IP i przekierowywane porty działają. Kupiłem parę dni temu router Asus GT-BE98. Chciałbym zmienić internet na coś innego, ale nie mogę zrezygnować z publicznego IP (musi być dostępny), i swojego routera Asus GT-BE98 oraz przekierowywania portów.
Możliwy dostawca internetu:
Na razie się dowiedziałem, że mogę mieć Plus Światłowód 600 mb/s.
Oraz od konsultanta dowiedziałem się, że światłowód od Orange będzie dostępny za 2 miesiące w mojej lokalizacji. Pewnie bym musiał ONT od nich dostać, a wiem, że to bardzo ciężko załatwić. Jeśli dam radę, to spróbuję załatwić.
Zależałoby mi na szybszej ofercie, jeśli jest taka możliwość, aby lepiej wykorzystać swój router.
Gram w starsze gry sieciowe przez Gameranger, który wymaga otwartych portów. Uruchamiam np. serwer Minecrafta. Dużo rzadziej torrenty.
Możliwy dostawca internetu:
Na razie się dowiedziałem, że mogę mieć Plus Światłowód 600 mb/s.
Oraz od konsultanta dowiedziałem się, że światłowód od Orange będzie dostępny za 2 miesiące w mojej lokalizacji. Pewnie bym musiał ONT od nich dostać, a wiem, że to bardzo ciężko załatwić. Jeśli dam radę, to spróbuję załatwić.
Zależałoby mi na szybszej ofercie, jeśli jest taka możliwość, aby lepiej wykorzystać swój router.
Gram w starsze gry sieciowe przez Gameranger, który wymaga otwartych portów. Uruchamiam np. serwer Minecrafta. Dużo rzadziej torrenty.