logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Egzamin na uprawnienia budowlane po technikum - czy możliwe są uprawnienia wykonawcze?

karolmojtygrysek 23 Wrz 2024 21:22 282 1
REKLAMA
  • #1 21236956
    karolmojtygrysek
    Poziom 1  
    Witam Szanowne Grono,
    Może ktoś podpowiedzieć, jak wygląda sprawa egzaminu na uprawnienia budowlane?
    Jestem po technikum i pytanie, czy mogę starać się o uprawnienia wykonawcze?
    Czytałem trochę na https://uprawnienia-budowlane.com/, że można się starać, ale tylko o uprawnienia w ograniczonym zakresie.
    Czy to prawda?
  • REKLAMA
  • #2 21238862
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3776
    Twoje pytanie jest zbyt ogólne, bo nie wskazujesz specjalności, uzyskanych kompetencji ani posiadanej praktyki. Na wskazanej stronie masz bardzo dokładnie wskazane wszelkie wymagania w poszczególnych specjalnościach. Posiadanie tytułu zawodowego technika lub mistrza, albo dyplomu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie na poziomie technika w połączeniu z odpowiednią praktyką zawodową (potwierdzoną) jest wystarczające do wykonywania prac budowlanych a także kierowania robotami budowlanymi w ograniczonym zakresie. Sądzę, że zdecydowanie najlepiej będzie skontaktować się z Okręgową Komisją Kwalifikacyjną, gdzie przedstawisz stosowne dokumenty i zaświadczenia, uzyskując jednocześnie najbardziej miarodajną informację u źródła.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA