logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung M23 - ekran nie wybudza się po uśpieniu po wymianie wyświetlacza

typeky 24 Wrz 2024 18:25 288 3
REKLAMA
  • #1 21237991
    typeky
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam, ostatnio uszkodził mi się wyświetlacz (podczas upadku)w Samsungu M23
    Więc zakupiłem nowy ,który został podstawiony w miejsce uszkodzonego i byłoby wszystko ok gdyby nie to że ekran nie wybudza się po uśpieniu .
    Wszystkie funkcje telefonu działają poprawnie ekran i dotyk też do momentu gdy ekran nie zostanie uśpiony, po tej czynności nie można go z powrotem wzbudzić , brak treści i podświetlenia, pomaga tylko reset telefonu poprzez przytrzymanie razem Vol- i Power po resecie wszystko działa prawidłowo znowu do uśpienia ,dodam że sprawdzałem wszystkie możliwe ustawienia dotyczące wyświetlacza ,wygaszacza ekranu i usypiania,lecz nic się nie zmienia ,czy ktoś miał podobny problem z Samsungiem
  • REKLAMA
  • #2 21238111
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Zazwyczaj jest to kwestia dolnej plytki (tej ze zlaczem ladowania) badz tasmy, ktora laczy jak z plyta glowna, ew gniazda tej tasmy na plycie glownej. Zakladajac oczywiscie, ze to oryginalny ekran.
  • REKLAMA
  • #3 21238156
    typeky
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Ekran niestety zamiennik ale testowałem dwa egzemplarze i na obydwóch efekt taki sam
  • #4 21238324
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Pozostaje jeszcze sprawdzic na oryginale dla pewnosci. Z zamiennikami w Samsungach bywa roznie, choc najczesciej (o ile pakujes LCD w miejsce OLEDa) to problem pojawia sie z dzialaniem dotyku po aktualizacjach.
REKLAMA