logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drzwi z czujnikiem ruchu otwierają się same, mrugająca literka A na wyświetlaczu

konsum 26 Wrz 2024 01:24 210 4
REKLAMA
  • #1 21239708
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 291
    Posiadam w pracy drzwi otwierane czujnikiem ruchu, są ustawione na wejście \ wyjście i po kilkunastu minutach same się otwierają i na wyświetlaczu pojawia się mrugająca literka "A" i zostają otwarte do czasu jak nie wcisne "Reset" wtedy wracają do wcześniejszego trybu, ale po chwili znowu to samo.
    Jedynie co próbowałem robić to wyłączenie ich z sieci, ale to nie pomaga.
    Jest na to jakaś rada?
    Panel kontroli drzwi z wyświetlaczem pokazującym literkę A i przyciskiem Reset.
  • REKLAMA
  • #2 21239713
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 863
    A co mowi instrukcja na temat tej literki A?
  • REKLAMA
  • #3 21239718
    konsum
    Poziom 27  
    Myślałem, że to jakieś antyczny mechanizm, a tu popatrz pierwszy wynik w google i instrukcja jest.

"brak naładowania akumulatora (pulsujce A) – wykonaj RESET na przełączniku PGS."

Czyli to jest ten reset, który ja wykonuje?
  • REKLAMA
  • #4 21239820
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1016
    No to wydaje się być proste, naładuj akumulator, chyba że go nie ma, a instukcja i komunikat na wyświetlaczu żyją własnym życiem ;).

Może też być że jest tam układ ładowania aku, który siadł, przydało by się to sprawdzić.
  • #5 21240958
    konsum
    Poziom 27  
    Ja to akurat nic nie mogę, bo to nie moje drzwi, ale w pomieszczeniu w którym pracuje, a wiadomo jak czasem jest jak się szary pracownik nie zainteresuje dogłębniej to góra nic nie zrobi.
    Po mojej interwencji po tym jak się zimniej zrobiło w końcu wezwali serwis i nasza diagnoza prawidłowa aku smietnik.
    Dzięki za pomoc.
REKLAMA