logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Imou nie działa przez WiFi z rejestratorem Dahua

grzegorz611213 26 Wrz 2024 18:36 1101 1
REKLAMA
  • #1 21239930
    grzegorz611213
    Poziom 4  
    Na elektroda.pl znalazłem informację, że kamerę Imou można dołączyć do rejestratora Dahua wyłącznie za programem Configtool. Tak też zrobiłem. Aczkolwiek nie zgadzam się z tym, bo już raz mi się udało to zrobić i oglądać obraz na ekranie, zanim ściągnąłem program Configtool. Gdy chciałem wykorzystać opcję Plug and Play, program rejestratora znalazł kamerę, ale stan wyświetlał się na czerwono. Kamerka działa po kablu rj45, natomiast jak ją odłączę, to obraz się już zatrzymuje. Dla sprawdzenia, czy kamera przesyła obraz WiFi, zainstalowałem dedykowany przez Dahua program DMSS. Kamera działa prawidłowo na komórce, ale wyłącznie po kablu. Odinstalowałem z komórki, zresetowałem kamerę i podłączyłem raz jeszcze. Działa tylko po kablu.
    Załączniki:
    • Kamera Imou nie działa przez WiFi z rejestratorem Dahua IMG_20240926_095316.jpg (3.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kamera Imou nie działa przez WiFi z rejestratorem Dahua IMG_20240926_093523.jpg (3.1 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kamera Imou nie działa przez WiFi z rejestratorem Dahua IMG_20240926_093456.jpg (3.81 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kamera Imou nie działa przez WiFi z rejestratorem Dahua IMG_20240926_093415.jpg (2.72 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kamera Imou nie działa przez WiFi z rejestratorem Dahua IMG_20240926_093715.jpg (2.53 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21240505
    grzegorz611213
    Poziom 4  
    Jeśli dodam kamerę podłączoną kablem poprzez działanie na ekranie (obraz przekazywany przez rejestrator), to stan świeci na czerwono. Rejestrator wykrywa ją, gdy włączę funkcję Plug and Play. Na ekranie widać, że jest dodana, stan świeci się na czerwono. Dopiero gdy dodam kamerę poprzez Configtool, to stan świeci się na zielono. Każde odłączenie kabla powoduje zatrzymanie obrazu. Ani rejestrator, ani Configtool nie wykrywają kamery, która nie jest podłączona kablem. W programie Configtool jest przekierowanie na WEB. O ile w przypadku rejestratora strona WEB się otwiera i można się zalogować, to w przypadku kamer strona nie wysyła żadnych danych (taka jest treść informacji). Podłączyłem na teraz dwie kamery po kablu. Obie producent: ONVIF. Pójdę do ELTROX-u i zapytam raz, co mi sprzedali. Dam znać.
REKLAMA