logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mecalac 12 MTX 2010 QSB 3.3 - Błąd 352, falowanie obrotów i głośna praca silnika

Keepthedystans 27 Wrz 2024 01:37 483 0
REKLAMA
  • #1 21240946
    Keepthedystans
    Poziom 1  
    Witam, posiadam wno mecalac 12 mtx 2010 r qsb 3.3.
    Mam problem od jakiegoś czasu. Maszyna nie pracowała jak powinna, w pewnym momencie przestała palić i wymruguje błąd 352. Dałem do sprawdzenia pompę paliwa, pompa ok. Okazało się, że padnięte są wtryski. Zostały zregenerowane, maszyna pali jak złoto, lecz problem nie rozwiązał się, błąd dalej wymruguje i nie pracuje jak powinna. Mam na myśli to, że pali normalnie, lecz przy dodawaniu gazu jakby faluje. Mało tego, jak dodaję i odpuszczam gaz, to za którymś razem (nie regularnie oczywiście) maszyna zaczyna głośno pracować, taki rzegot, jakby wtryski grały, uspokaja się po podpompowaniu ręczną pompką. Nadmienię, że po odpięciu wtyczki od regulatora ciśnienia paliwa, maszyna faluje przy dodawaniu gazu, ale rzegotanie nie występuje, maszyną można normalnie pracować. Wymieniłem więc ten regulator na oryginał Bosch. Problem nie ustąpił, na podpiętym faluje i rzegota, na odpiętym faluje i można dodawać, ujmować gazu, a i błąd również nadal wymruguje. Filtry, węże nowe, od tego w sumie zacząłem. Proszę o pomoc, bo mnie ta maszyna w depresję wpędzi.
  • REKLAMA
REKLAMA