logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak podłączyć dodatkową kamerę PoE do rejestratora BCS z pełnymi portami?

john.fred 05 Paź 2024 09:18 648 7
  • #1 21251029
    john.fred
    Poziom 6  
    Ocena: 26
    Dzień dobry,

Mam rejestrator BCS z wbudowanych switchem, 8 kanałowy, kamery zasilane PoE. Mam już 8 kamer podłączonych ale potrzebuje jeszcze jednej, a już brak wolnych portów. Kolejna sprawa jest taka, że nie mam jak puścić kabla do kolejnej kamery. Kamera, która chciałbym zamontować (dla której nie ma portu) będzie znajdywała się ok 10 metrów od innej kamery. Czy mógłbym zastosować extender poe i podlaczyc do niego dwie kamery? Jakby wyglądała ewentualna konfiguracja? Z góry dziękuję za pomoc 😃
  • Pomocny post
    #2 21251038
    MORT
    Poziom 26  
    Ocena: 179
    Jeżeli masz wszystkie kanały użyte w rejestratorze to nie dołożysz nic więcej. Pozostaje albo drugi rejetrator albo wymiana tej 8 na 16 kanałowy. Co do podłączenia kolejnej kamery na tej samej skrętce to są rozwiązania jak np Mini-Switch 3-portowy ATTE xPoE-3-11A. O tyle fajne urządzenie że mieści się w puszcze montażowej od kamery.
  • #3 21251145
    john.fred
    Poziom 6  
    Czyli jeżeli mam 8 kanałowy to max 8 kanałów, dobrze rozumiem?

W takim przypadku zostaje mi tylko wymiana rejestratora czy jest jakaś alternatywna opcją?
  • #4 21251158
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2093
    john.fred napisał:
    ale potrzebuje jeszcze jednej,

MORT napisał:
    ATTE xPoE-3-11A

Jeśli dodatkowa kamera nie będzie zbyt daleko od POE switch/rejestratora to ta opcja jaka podał ci MORT powinna ci wystarczyć. Lecz nie wiem czy więcej jak 8kamer IP rejestrator ci nie obsłuży więc musiał byś zmienić na taki 16 portowy albo dodatkową kamerę wybrać z karta pamięci micro SD i tam zapisywać wykryte zdarzenia. Przelicz sobie jak faktycznie masz w planach jeszcze dokładać kamery to wymień rejestrator albo dokup drugi decyzję zostawiam tobie.
  • Pomocny post
    #5 21251587
    carek49
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Podaj model rejestratora
  • #6 21252107
    john.fred
    Poziom 6  
    Rejestrator BCSNVR0801X5ME-P-II
  • Pomocny post
    #7 21254238
    BCSCCTV

Poziom 19  
    Ocena: 114
    john.fred napisał:
    Rejestrator BCSNVR0801X5ME-P-II

To jest rejestrator 8 kanałowy i nie dołożysz dziewiątej kamery.
    Konto firmowe:
    BCS Sp z.o.o
    Modularna 11, Warszawa, 02-285 | Strona WWW: https://www.bcs.pl
  • #8 21367221
    john.fred
    Poziom 6  
    Wymieniłem rejestrator 8 kanałowy na 16.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadanie rejestratora BCS z wbudowanym 8-portowym switchem PoE ogranicza liczbę podłączonych kamer do ośmiu, co uniemożliwia dodanie kolejnej kamery bez wolnego portu. Rozwiązaniem jest wymiana rejestratora na model z większą liczbą kanałów, np. 16-portowy, lub zakup drugiego rejestratora. Alternatywnie można zastosować mini-switch PoE, taki jak ATTE xPoE-3-11A, który pozwala na rozdzielenie sygnału na kilka kamer, jednak nadal liczba obsługiwanych kanałów przez rejestrator pozostaje ograniczona. Kamera z kartą microSD może być opcją niezależnego zapisu, ale nie rozwiązuje problemu braku portów w rejestratorze. W podanym przypadku model rejestratora to BCSNVR0801X5ME-P-II, który obsługuje maksymalnie 8 kanałów. Ostatecznie autor wymienił rejestrator na 16-kanałowy, co pozwoliło na podłączenie większej liczby kamer.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA