logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dahua VTO2211G - ustawienie opóźnień przekierowania między monitorami i aplikacją

fijek94 06 Paź 2024 16:05 555 0
  • #1 21252816
    fijek94
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich,
    uruchomiłem u siebie w domu stację bramową Dahua VTO2211G.
    System w następującej konfiguracji:
    1. Stacja bramowa VTO2211G z włączonym serwerm SIP
    2. Monitor główny VTH o adresie 9901#0
    3. Podmonitor VTH o adresie 9901#1 ( ustawiony jako SubVTH i wpisany adres IP monitora głównego)
    4. 5 breloków
    5. 1 zamek w furtce

Funkcje które działają poprawnie:
    - po naciśnięciu przycisku dzwonka, jednocześnie dzwonią dwa monitory i aplikacja, jest na nich podgląd z kamery stacji bramowej
    - można nawiązać połączenie pomiędzy monitorami oraz dzwonić z monitorów do stacji VTO (jest podgląd i dźwięk)
    - poprawnie działa otwieranie zamka z monitorów VTH i aplikacji
    - poprawnie działają czytniki zbliżeniowe ( otwierają zamek)

Po zalogowaniu się do stacji VTO przez interfejs webowy, w sekcji SIEĆ/P2P, mam poprawne statusy sieci P2P - stan P2P i stan Pass jako Online
    Dodałem w aplikacji DMSS urządzenie skanując kod, który wyświetla się w w/w sekcji ( s/n stacji VTO) logując się jako admin - aplikacja działa poprawnie, równocześnie z VTH dzwoni telefon, można odebrać połączenie, otworzyć furtkę itd.
    Chciałem stworzyć dodatkowych użytkowników Onvif dla pozostałych domowników, ale mogę dodać tylko użytkowników z uprawnieniami administratora. Czy to jest poprawny sposób na dodawanie bramofonu do aplikacji ? Czy nie powinienem zeskanować kodu z monitora VTH podpisanego jako DMSS ? Próbowałem w ten sposób, ale otrzymywałem komunikat o braku połączenia

Czy można ustawić opóźnienia dzwonienia między monitorami w takiej konfiguracji ? W VTH jest stosowna pozycja menu, ale gdy wpisuję adres 9901#1 na głównym monitorze to dostaję komunikat o niepoprawnym adresie.
    Jak ustawić opóźnienie dzwonienia aplikacji ? Tak samo nie mogę nawiązać połączenia z aplikacją z poziomu monitora VTH
    Czy można podpisać przyciski od otwierania furtki, albo skonfigurować tak aby wyświetlał się tylko jeden przycisk ?

System jest w tej nowej wersji oprogramowania ( jasne tło)

Dahua VTO2211G - jak ustawić opóźnienia/ przekierowania połączeń między monitorami i aplikacją ?
REKLAMA