logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Karcher KHD 4-2 nie włącza się - rola białego bolca w mechanizmie

pablojarocin85 07 Paź 2024 19:58 603 2
REKLAMA
  • #1 21254398
    pablojarocin85
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Karcher khd 4-2 nie włącza się po przekręceniu włącznika. Jednak po rozebraniu obudowy i wyciągnięciu zawartości i odpięciu włącznika od głowicy to działa. Zauważyłem że do tego włącznika wchodzi taki biały bolec tylko że on u mnie jest zablokowany. Rozebrałem to z tej głowicy i był tam oring walnięty. Wyczyściłem to wszystko i teraz ten bolec chodzi góra i dół na takiej sprężynce.
    Do czego służy ten bolec??? Że jak nie odpalę lancy to się Karcher nie włączy?? Taki jakiś wyłącznik ciśnieniowy???
    Poniżej dodałem fotki jaki Karcher i i jaki bolec. Tabliczka znamionowa myjki Karcher KHD 4-2. Przedstawienie wnętrza urządzenia Karcher z widocznym białym bolcem na sprężynce.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21260785
    naprawnarzedzie
    Poziom 14  
    Ocena: 58
    Ten biały bolec to element wyłącznika ciśnieniowego zaworu sterującego. Gdy puszczasz pistolet, ciśnienie w układzie wzrasta o wartość większą niż siła sprężyny na tym zaworze i naciska on wyłącznik elektryczny w tej białej skrzynce, myjka wyłącza się- ciśnienie zamknięte między pistoletem, a pompą urządzenia.
  • #3 21260941
    pablojarocin85
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Tak jak kolega napisał.
REKLAMA