logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału na monitorach, wentylatory na max - RTX 4070, Ryzen 5 7600, ASRock B650

Matik094 08 Paź 2024 18:13 234 1
REKLAMA
  • #1 21255544
    Matik094
    Poziom 1  
    siema
    mam problem, a mianowicie od kilku dni wielokrotnie na monitorach wyświetla mi się brak sygnału, a wentylatory w komputerze zaczynają pracować na maksymalnych obrotach.
    Jedynym rozwiązaniem tymczasowym jest restart komputera, dodam, że dźwięk normalnie występuje w powyższej sytuacji. Temperatury w normie, sterowniki zaktualizowane, komputer mam od 3 miesięcy.
    specyfikacje
    asrock b650 w wersji z m2
    rtx 4070 super
    ryzen 5 7600

Nie chcę mówić, że jestem zdesperowany, ale jestem, więc błagam o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 21260892
    danielczarnecki82
    Poziom 18  
    Ocena: 35
    ogólnie to znaczy no post czyli coś się wali w Twoim komputerze, mówisz coś w dzwięku. Sygnał ciągły , pikanie w odstępach ? daj znać co piszesz albo dawaj mp3 :)

Dodano po 56 [minuty]:

eh prawdopodobnie Twoja karta graficzna się przegrzewa, zauważyłeś spadek fpsów w grach ? Czy może jesteś grafikiem komputerowym ? Ogólnie polecam serwis komputerowy wymianę pasty termoprzewodzącej i wyczyszczeniu wentylatorów.
    Możesz też sprawdzić jak wygląda u Ciebie temperatura grafiki przez program dedykowany Nvidia GeForce Experience :
    https://us.download.nvidia.com/GFE/GFEClient/3.28.0.417/GeForce_Experience_v3.28.0.417.exe

Zrzut ekranu programu Nvidia GeForce Experience monitorującego wydajność GPU.
REKLAMA