logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór AGD do mieszkania: Bosch, Samsung, Electrolux - opinie i sugestie modeli

Moseq 13 Paź 2024 13:22 1728 4
REKLAMA
  • #1 21261333
    Moseq
    Poziom 2  
    Dzień dobry!

Potrzebuję pomocy w doborze ADG do nowego mieszkania - trochę poszperałem i stworzyłem taką listę:

-Zmywarka Bosch SMV8YCX02E (czy może warto jednak 03E?)
    -Lodówka SAMSUNG RF65DG960ESGEO
    -Indukcja ELECTROLUX EIV644 (klasyk, aczkolwiek może ktoś doradzi jakiś "nowszy" model o równej bezawaryjności i może lepszą obsługą ustawiania mocy na palniku)
    -Piekarnik SAMSUNG NV7B6795JAK U2 (czy to air fry sous vide faktycznie działa?)
    -Mikrofala SAMSUNG NQ5B4313IBK/U2
    -Pralka BOSCH WGG244F8PL (zależy mi na iDOS)
    -Suszarka BOSCH WTW876S0PL (czy można na luzie połączyć oba modele pralki i suszarki za pomocą łącznika?)

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 21261336
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1598
    Przy nowych mieszkaniach kupuje się wszystko z jednej "parafii". xD

Lodówkę możesz zostawić (sam mam u siebie Samsung'a SideBySide) natomiast resztę zmień na B/S/H (za barierki w piekarniku i indukcji trzeba sowicie dopłacić).

Moseq napisał:
    SMV8YCX02E (czy może warto jednak 03E?)

To się różni jakimiś mało znaczącymi detalami.

Opiniami o awaryjności Zellith się nie sugeruj! To jakaś marginalna usterka (na ileśdziesiąt sztuk ktoś ma pecha i padnie grzałka), a w zmywarce Eluxa nagminnie padają moduły, a u Samsunga pompy myjące AWECO i to są rzeczywiste problemy. :)
  • REKLAMA
  • #3 21261342
    Moseq
    Poziom 2  
    Problem w tym, że moja luba chce mieć piekarnik z dual flexem, dlatego mikrofala jest też dobrana z Samsunga, ale zmywarki innej niż z Boscha (czyli Samsunga) sobie nie wyobrażam. :D
    Natomiast poza "jedną parafią" ogólnie można z czystym sumieniem iść w ten sprzęt?
  • REKLAMA
  • #4 21261346
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1598
    Moseq napisał:
    Natomiast poza "jedną parafią" ogólnie można z czystym sumieniem iść w ten sprzęt?

W branży krąży taka anegdotka, że do Samsunga nie chce przyjechać nawet serwis autoryzowany. :)

DualFlex to niepotrzebny bajer, podobnie jak AddWash (pralka) gdzie notorycznie psują się drzwiczki.
  • #5 21264383
    Moseq
    Poziom 2  
    No dobrze, a gdyby tak wymienić coś w podobnej kwocie - to co byście wymienili?
REKLAMA