logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dziwne zachowanie baterii w Siemens SL45i - ładowanie i wskaźnik naładowania

brief99 10 Gru 2005 12:57 1095 10
  • #1 2070828
    brief99
    Poziom 22  
    Ocena: 146
    witam...
    problem jest nastepujacy: w siemensie sl45i mam baterie, ktora sie dziwnie zachowuje, tzn. laduje ja np. cala noc i poldnia i na wskazniku ladowania jest np. na poczatku 89% potem 180% i jak po paru godzinach odepne ladowarke to nie ma nogdy 100%.... potem jak ktos dzwoni albo ja probuje wykonac polaczenie to spada do 45% potem rosnie do 80% i tak wkolko.... Co jest grane??
  • #2 2070853
    admir82
    Poziom 14  
    Witam.
    Najpierw sprawdź czy tak samo dzieje się przy innej baterii jeśli nie to tą możesz wyrzucić do kosza.
    Pozdrawiam.
  • #3 2070864
    brief99
    Poziom 22  
    hehe to co mam szukac po sasiadach czy ktos ma taka sama baterie?? potrzebuje konkretnej odpowiedzi czy ktos sie spotkal z takim przypadkiem i czy mam baterie wywalic od razu do koszyka??
  • #4 2071105
    TMK_M
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Nikt tu niejest jasnowidzem :D
    Tak jak każa poprzedni koledzy najpierw sprawdz na innej baterii.
    Najpewniej moze to być:
    - zepsuta bateria
    - zle ustawienia, musisz wgrac eeprom
    - koncowka mocy moze robic zwarcie

Pozdrawiam
  • #5 2071239
    admir82
    Poziom 14  
    Nie musisz chodzic po sąsiadach wystarczy iść do dowolnego komisu oni na bank mają taką baterie i Ci sprawdzą. U mnie jest to bezpłatne.
    Pozdrawiam.
  • #6 2203018
    azyl17
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 7
    musisz poszukać na formu sl45 tam było dużo tego typu problemów
  • #7 2204228
    Czolgu
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Na początku napisz od jakiego momentu zaczęła pojawiać się ta usterka.
  • #8 2204254
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    brief99 napisał:
    witam...
    problem jest nastepujacy: w siemensie sl45i mam baterie, ktora sie dziwnie zachowuje, tzn. laduje ja np. cala noc i poldnia i na wskazniku ladowania jest np. na poczatku 89% potem 180% i jak po paru godzinach odepne ladowarke to nie ma nogdy 100%.... potem jak ktos dzwoni albo ja probuje wykonac polaczenie to spada do 45% potem rosnie do 80% i tak wkolko.... Co jest grane??

A moim zdaniem baterię masz rewelacja!
    Ja nigdy w życiu nie uzyskałem 180% naładowania :D
  • #9 2204369
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 2205272
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Najpier tak jak koledzy Ci mówią wgraj czysty soft ewentualnie wrzóć jakieś sprawdzone ustawienia baterii. Podegnij troche blaszki od baterii i przeczyść je spirytusem. A bateria jest oryginalna czy jakiś zamiennik??Napisz czy coś pomogło???
  • #11 2260879
    brief99
    Poziom 22  
    bardzo dziekuje za porady, styki podgiete i wyczyszczone... Uwazam temat za zakonczony... pozdrawiam...

Podsumowanie tematu

✨ W telefonie Siemens SL45i występuje problem z nieprawidłowym wskazywaniem poziomu naładowania baterii, gdzie wskaźnik pokazuje wartości przekraczające 100% (np. 180%) oraz gwałtowne spadki i wzrosty procentowego poziomu baterii podczas użytkowania. Sugerowane przyczyny to uszkodzona bateria, błędne ustawienia oprogramowania (EEPROM), zwarcie w końcówce mocy lub zabrudzone styki baterii. Zalecane jest sprawdzenie działania telefonu z inną baterią, wgranie oryginalnego, niezmodyfikowanego softu (np. wersji 56), oczyszczenie i ewentualne podgięcie styków baterii spirytusem oraz weryfikacja, czy bateria jest oryginalna czy zamiennikiem. Wskazano również możliwość skorzystania z komisów telefonicznych w celu przetestowania baterii. Po oczyszczeniu styków i ich podgięciu problem został uznany za rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA