logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GF 6600 brak sygnału po restarcie, możliwy błąd DVI system failed

kurt_hectic 10 Gru 2005 13:03 1080 10
REKLAMA
  • #1 2070845
    kurt_hectic
    Poziom 11  
    hi,
    mlodsza siostra siedziala przed PC i nagle avast (anty vir) zapodal jakis error, oczywiscie nie przeczytala navet, tylko kliknela "TAK" uruchom ponovnie PC (bo podobno wymagalo tego, czy cos...), a po ponownym uruchomieniu karta graficzna nie dziala!
    Doszedlem do tego, ze to ona, nawet nie mam szans cokolwiek zrobic bo nie daje sygnalu do monitora, ale przez glosniki uslyszalem, przed zaladowaniem win, ze dvi system faild... czy cos podobnego.
    Domyslilem sie ze to graficzna, tym bardziej ze monitor nie otrzymywal sygnalu.
    Wiec wymienilem na starego gforca i dziala.
    Ale co teraz? jak zrobic aby nowy > GFORCE 6600 < znow dzialal?
    nie daje navet sygnalu do monitora, mysale, ze to moze vir bo avast wyskoczyl z errorem...... zjarac , to sie raczej nie zjarala, bo by od razu bylo buuuuuuuuu i PC by sie nie wlaczal, a to tak "legalnie" bylo :dopiero po restrarcie, pc nie dziala... reasumujac i konczac...
    Prosze pomozcie!
  • REKLAMA
  • #2 2071241
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1107
    Sprawdź kartę w innym kompie.Z tym wirusem to przypadek,zbieg okoliczności.
  • REKLAMA
  • #3 2072013
    kurt_hectic
    Poziom 11  
    tak wlasnie zrobie, w poniedzialem oddam kumplowi i zobaczy, ale mam pytanie
    co dalej jesli?:
    a) zadziala
    b) nie zadziala?
    oodac fachowcowi jakiemus? wolabym to sam zalatwic. poza tym,,, co to moze byc? , wiatrak dziala normalnie, gzreje sie czyli niby dziala...
  • #4 2072311
    ness
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Witaj, o ile wiem częsta przyczyną tego typu awarii jest niestabilne lub zbyt słabe zasilanie (GF 6600 trochę żre;(), sprawdź ,być może masz uszkodzone (wylane) kondensatory na płycie i za słaby uszkadzający się zasilacz.
  • #5 2072981
    Fikszyn
    Poziom 19  
    Ocena: 84
    Popieram kolege ness.Stawiam na zasilacz.
  • REKLAMA
  • #6 2077960
    kurt_hectic
    Poziom 11  
    u kumpla tez nie dziala !!! ;(((( aaaaaaa ;(((((
    CO MAM ZROBIC?! jak wykryc co jej jest ?! ;( HELP PLEASE
  • REKLAMA
  • #7 2078202
    tronic1
    Spec od komputerów
    To podaj na jakim sprzecie była sprawdzana.Jaka płyta,jaki zasilacz? Albo z kartą do jakiegos serwisu żeby sprawdzili czy chodzi czy nie.Sprawdzałeś na drugim wyjściu?
  • #8 2078309
    kurt_hectic
    Poziom 11  
    na oby wyjsciach nie dziala, u kumpla tez... ok do servisu a co oni tam mi zrobia? nikt nie wie? moze da sie w domciu to naprawic, :\ narazie nie wiem co asie stal wogole, wizualnie plyta i karta sa OK. zasilacz tez raczej nie , bo u kumpla by dzialalo... ktos jest prawdziwym specem ? :\ ;(
  • #9 2078343
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Słuchaj tutaj ci nikt nie wyspecuje tej karty , nikt jasnowidzem nie jest można się jedynie domyślać co jest . Jeżeli dobrze myśle to ta karta powinna być jeszcze na gwarancji ??
  • #10 2078443
    tronic1
    Spec od komputerów
    Do serwisu żeby sprawdzili czy chodzi czy nie,a nie żeby naprawiali.I tak jak pisze kol.p1szcz3k ta karta kupiona nawet zaraz po ukazaniu sie tych kart na rynku powinna miec jeszcze gwarancję.
  • #11 2079775
    kurt_hectic
    Poziom 11  
    ok spoko ;), ma 2 lata gwarancji > oddam ja, thx za helpa, pozdr.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy karty graficznej GeForce 6600, która po restarcie komputera przestała wysyłać sygnał do monitora, a podczas uruchamiania pojawił się komunikat o błędzie "DVI system failed". Awaria pojawiła się po kliknięciu potwierdzenia restartu w komunikacie antywirusa Avast. Po wymianie karty na starszy model GeForce sygnał do monitora powrócił. Testy wykazały, że karta GeForce 6600 nie działa również na innym komputerze, co wyklucza problem z zasilaczem lub płytą główną w pierwszym PC. Wskazano, że przyczyną może być uszkodzenie samej karty, a nie wirus. Zalecane jest oddanie karty do serwisu w celu diagnostyki, gdyż karta powinna być jeszcze na gwarancji. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące sprawdzenia zasilacza i kondensatorów na płycie, jednak testy na innym sprzęcie wskazują na uszkodzenie karty.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA