logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprężarka Stanley AIR BOSS 8215250STP596 - elektrozawór nie wyłącza silnika

konradphoenix 24 Paź 2024 00:10 417 1
REKLAMA
  • #1 21274759
    konradphoenix
    Poziom 3  
    Sprężarka AIR BOSS 8215250STP596 5 l 10 bar STANLEY - problem z elektrozaworem bądź czymś innym.
    Witajcie,
    Posiadam kompresor 3 razy użyty, gdzie przy kolejnym razie użycia nie wyłącza elektrozaworu silnika, no i finał jest taki, że przeładowuje zbiornik powyżej dyszki i zawór bezp. zwalnia powietrze. Czy macie pomysł, co może być powodem? Wymieniłem elektrozawór na nowy oryginalny, dalej to samo. Sprawdziłem przekaźnik, jak i wszystkie kable/styki, miernikiem też jest okay. Serwis twierdzi, że może być wina jeszcze zaworu bezp. Ale dla mnie to jakaś troszkę bzdura, chyba, bo przecież jak zawór bez. powinien zadziałać fabrycznie przy 10.3, a elektrozaw. uruchamiać motor od 8b, a wyłączać przy 10, to co ma do tego zaw. bez, jak i tak dopiero wydmuchuje go przy 11, więc nadmiar tolerancji jest.
    Macie jakiś pomysł? Z góry dzięki i pozdrowka!
  • REKLAMA
  • #2 21274796
    m.tosiek
    Poziom 22  
    Ocena: 125
    Pewnie trzeba by wyregulować presostat, widzę że ten model jest obudowany plastykami, co utrudnia dostęp do presostatu, ale jak by ściągnąć te obudowę, to w presostacie powinna być śrubka regulacyjna, przeważnie na klucz 10mm, ta śrubą reguluje się wysokość ciśnienia przy jakim wyłącza się silnik kompresora.
REKLAMA