logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić światełka LED na świecenie ciągłe? - różne płytki

patrikoo128 25 Paź 2024 10:52 276 6
REKLAMA
  • #1 21276208
    patrikoo128
    Poziom 3  
    Chcę przerobić światełka na świecenie ciągłe, ale niektóre płytki się różnią. Jak połączyć w tej, aby świeciło cały czas? Tak, jak zaznaczyłem na zdjęciu czerwonymi liniami?

Zbliżenie na płytkę drukowaną z elementem przycisku w plastikowej obudowie. Płytka drukowana z zaznaczonymi na czerwono liniami do modyfikacji obwodu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21276229
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2546
    Jak zawsze pomijamy układ sterujący świeceniem i podłączamy lampki na stałe do zasilania. Po lewej stronie masz mostek prostowniczy (prostownik). Znajdujesz za nim element odcinający zasilanie lampek i go zwierasz. Wyrysuj na tym zdjęciu połączenia od mostka do lampek. Jakoś one przechodzą pod białym elementem. Musimy wiedzieć co z czym się łączy, żeby coś ominąć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21276305
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 645
    Witam
    patrikoo128 napisał:
    Tak, jak zaznaczyłem na zdjęciu czerwonymi liniami?

Przecież te punkty, które zaznaczyłeś, są już połączone ze sobą. Połącz 1, 2, 3 do mostka jak na rysunku. Ten biały element można usunąć.

Zbliżenie na płytkę drukowaną z zaznaczonymi i połączonymi punktami

PozdrawiaM.
  • #5 21276310
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2546
    Kolega zepsuł zabawę w pomiary. :(
  • REKLAMA
  • #6 21277028
    patrikoo128
    Poziom 3  
    >>21276305
    Wszystko działa, ale jak polutować do mostka? Ciężko to złapać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na przerobienie światełek LED na świecenie ciągłe, wskazując na różnice w płytkach. Odpowiedzi sugerują, aby połączyć punkty 1, 2, 3 do mostka prostowniczego, a także usunąć element odcinający zasilanie. Wskazówki dotyczące lutowania do mostka oraz linki do materiałów edukacyjnych zostały również podane. Użytkownik potwierdza, że wszystko działa, ale ma trudności z lutowaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA