logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-HD600 - zatrzymanie przy przewijaniu taśmy i błąd F03

koljaiczek 10 Gru 2005 22:49 2703 7
REKLAMA
  • #1 2072546
    koljaiczek
    Poziom 11  
    Witam.
    Problem dotyczy przewijania taśmy do początku a objawia się nagłym zatrzymaniem mechanizmu i F03. Po wystąpieniu będu ponowne włączam magnetowid i znowu przewijanie REW aż do ponownego zatrzymania i tak ze trzy cztery razy i jest początek kasety. Dodam, choć to może niepotrzebne, że sytuacja występuje już podczas przewijania z pełną prędkością. Play, ff i przewijanie na podglądzie w obu kierunkach działa OK.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2072945
    Sting
    Specjalista - kamery
    Ocena: 129
    Możesz mieć pękniętą listwę przesuwną. Ewentualnie trzpień hamulca. Sprawdź dźwignie hamujące talerzyki, czy "czegoś" im nie brakuje (dokładnie).
  • REKLAMA
  • #3 2074717
    manyzg
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Moze tez byc zabrudzony przelacznik rodzaju pracy i przy ustawieniu podczas przewijania puszcza kontakt.
  • REKLAMA
  • #4 2075452
    Zdzislaw 67
    Poziom 12  
    Możesz również miec uszkodzony zespół sprzegła , na ktory przychodzi pasek zębaty - zdejmij go i sprawdz czy ma wszystkie zaczepy (założony na osi musi miec jeszcze lekki luz pod zawleczka)
  • #5 3922802
    koljaiczek
    Poziom 11  
    Wznawiam temat. Zidentyfikowałem po roku :) (trochę nie miałem czasu) usterkę - czpień na silniku i listwa. Czy możecie mi jeszcze podpowiedzieć gdzie w obecnych czasach dostanę te elementy, najlepiej w Warszawie no i raczej nie chodzi mi o wolumen. Z góry dzięki.

Moderowany przez remot:

"czpień" - co to jest?

• #7 3932371
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 769
    koljaiczek napisał:
    najlepiej w Warszawie no i raczej nie chodzi mi o wolumen. Z góry dzięki.

Sprawdź tu, sklep Euroservice 2000, ul. Namysłowska 12.
  • REKLAMA
  • #8 3938768
    koljaiczek
    Poziom 11  
    Witam ponownie,
    dziękuję za adresy. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć to czego szukam ale jeśli byłoby to możliwe prosiłbym jeszcze o wskazanie part numberów poszukiwanych przeze mnie części.
    A z powodu błędu jest mi strasznie głupio- nie wiem co mi przyszło do głowy z tym "czpieniem".

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy magnetowidu Panasonic NV-HD600, który podczas przewijania taśmy do początku kasety zatrzymuje się i wyświetla błąd F03. Mechanizm zatrzymuje się nagle, a po kilku próbach przewijania do początku taśmy udaje się osiągnąć początek kasety. Odtwarzanie, szybkie przewijanie do przodu i przewijanie na podglądzie działają poprawnie. Możliwe przyczyny to pęknięta listwa przesuwna, uszkodzony trzpień hamulca, zabrudzony przełącznik rodzaju pracy lub uszkodzony zespół sprzęgła z paskiem zębatym. Zalecane jest sprawdzenie dźwigni hamujących talerzyki oraz luzu na osi sprzęgła. Po zidentyfikowaniu usterki jako uszkodzony trzpień na silniku i listwa przesuwna, poszukiwano źródeł części zamiennych, wskazując sklepy specjalistyczne oraz linki do dystrybutorów części video, m.in. sklep ASWO i Euroservice 2000 w Warszawie. Autor prosił także o numery katalogowe poszukiwanych elementów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA