Cześć, mam problem z piekarnikiem Siemens НТ5НЕ33, z zintegrowaną płytą indukcyjną, a mianowicie, podłączyłem go na trzy fazy, wszystko świetnie działało przez 3 minuty, czyli wyświetlacz mrugał zerami, indukcję sprawdziłem, wszystko działało, i jak chciałem zabrać się za ustawienie zegara, zauważyłem, że ekran nie świeci, indukcja dalej normalnie działa, ale piekarnik martwy, grzałki nie działają, ale po przekręceniu gałki wyboru trybu grzania uruchamia się wentylator (ale nie ten od termo obiegu), ale nie zapala się w nim światło. Odłączyłem zasilanie, włączyłem ponownie i ekran uruchamia się na dosłownie pół sekundy, błyśnie na niebiesko i się wyłącza, przy czym słychać, że któryś z dwóch przekaźników się uruchamia i taki pozostaje. Rozkręciłem piekarnik, dobrałem się do płytki z zegarem, na przewodach od przekaźników brak napięcia, po odpięciu wtyczki zasilającej płytkę piekarnik działa, uruchamia się oświetlenie, termo obieg i grzałki, na przekaźnikach pojawia się napięcie, po ponownym podpięciu wtyczki ekran zapala na 0.5s, załącza się przekaźnik i piekarnik nie działa.
Przyłącza znajdują się z tyłu, podłączyłem przewody L1, L2, L3 w odpowiednie zaciski N i PN również, później załączyłem bezpieczniki, na każdej fazie jest napięcie.
Nie jestem pewny, po uruchomieniu wyświetlały się migające 00:00 albo 12:00, w pierwszej kolejności sprawdziłem, czy działa indukcja, a jak chciałem zabrać się za ustawianie zegara, ekran już nic nie wyświetlał, przyciski również nie reagują.
Cytat:AI: Czy możesz opisać, jak dokładnie podłączyłeś piekarnik do trzech faz? Czy sprawdziłeś, czy wszystkie połączenia są prawidłowe?
Przyłącza znajdują się z tyłu, podłączyłem przewody L1, L2, L3 w odpowiednie zaciski N i PN również, później załączyłem bezpieczniki, na każdej fazie jest napięcie.
Cytat:AI: Czy na ekranie pojawiły się jakieś kody błędów lub inne wskaźniki przed jego wyłączeniem?
Nie jestem pewny, po uruchomieniu wyświetlały się migające 00:00 albo 12:00, w pierwszej kolejności sprawdziłem, czy działa indukcja, a jak chciałem zabrać się za ustawianie zegara, ekran już nic nie wyświetlał, przyciski również nie reagują.