logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ustawienia czasu letniego w kamerze Hikvision DS - czy są poprawne?

krzysiekw_3 10 Lis 2024 21:35 594 3
REKLAMA
  • #1 21297580
    krzysiekw_3
    Poziom 2  
    Hej. Mam krótkie pytanko. Nie miałem ustawionego czasu letniego i miałem przesunięcie o jedną godzinkę w kamerce IP Hikvision DS. Czy takie ustawienie czasu i DST jak poniżej jest OK? Dodam, że kamerka ma stały dostęp do Internetu. W adres serwera dałem polski 'tempus1.gum.gov.pl', lecz nie wiem, czy to już samo w sobie uwzględnia zmianę czasu letni/zimowy i nie trzeba włączać DST?
    Zrzut ekranu ustawień czasu w kamerce IP Hikvision DS

Zrzut ekranu ustawień czasu letniego w kamerze IP Hikvision.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21297627
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 637
    Jak ma się przestawić skoro masz w marcu i październiku ustawioną godzinę 2?
    W marcu ma być 2, a w październiku 3.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21297629
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1013
    krzysiekw_3 napisał:
    lecz nie wiem czy to już samo w sobie uwzględnia zmianę czasu letni/zimowy i nie trzeba włączać DST?

DST ma być włączone.

Koniec czasu letniego jest po przestawieniu z godziny 3:00 na 2:00, zmień koniec na 3:00, po za tym w niektórych kamerach występuje problem z końcem czasu letniego przy ustawionym jako koniec ostatni tydzień.
    W tym roku zdarzyło się że niektóre kamery interpretowały że ostatni tydzień jest po niedzieli 27 października i przez to nie zmieniły czasu z automatu, te które miały ustawiony koniec jako 4 tydzień zrobiły to prawidłowo.
    Jest to zapewne związane z oprogramowaniem kamery, jakiś malutki błąd, ja będzie w Twojej kamerze tego nie wiem.

Dodano po 1 [minuty]:

dawidedziu napisał:
    Jak ma się przestawić skoro masz w marcu i październiku ustawioną godzinę 2

Pewnie by zmieniło o 2:00 na 1:00.
  • #4 21297686
    krzysiekw_3
    Poziom 2  
    Faktycznie, dzięki za zauważenie problemu.
REKLAMA