Witam, mam problem po zakupie z samochodem Man TGM 26.290 euro6 2015r przebieg 550tyś km. Od razu po zakupie okazało się że auto nie ma mocy, na początku wymiana filtrów i oleju ale to nic nie dało, zdiagnozowałem uszkodzone turbo ( posiada dwa turba i uszkodzona była gruszka przez co samochód ciągle pracował na małym turbie które zaczęło puszczać olej ) po wymianie turba na nowe auto trochę odzyskało mocy jednak wraz jej brakuję. Egr sprawny, regenerowane wtryskiwacze, sprawdzane zawory, hamulec górski ok, sprawdzone na szczelność cały dolot oraz dwie chłodnice intercoolera. Ostatnio wyskoczył mi komunikat zapchanego filtra dpf po procedurze wypalania kontrolka zgasła i miałem wrażenie że przez jakieś 100km auto miało dużo więcej mocy jednak problem powrócił. Później kontrolka dpf się już nie zapalała a podczas jazdy co jakiś czas zapala się pomarańczowa kontrolka cheek. Na komputerze pojawiły się takie błędy : TCU 3 03111-04 TCU 3 03210-04 SBW RA 5 03083-04 Czy ktoś ma możliwość przetłumaczenia co to za błędy? Oraz gdzie dalej szukać przyczyny braku mocy w tym samochodzie? Dodam że brak mocy objawia się tym że auto nawet puste ma problem utrzymać 90km na godzinę pod każdą górkę nawet małą a z ładunkiem nawet nie pełnym ma problem złapać 90 nawet na prostym a pod prawie każdą górkę spada prędkość do 60 na ekspresówkach a na większych górkach na bocznych drogach nawet do 30. Model silnika D0836/290.