logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Samsung RS6HA8891B1 EF - kompatybilność kamer i telewizorów SmartThings

pinochio 15 Lis 2024 19:14 486 5
  • #1 21304609
    pinochio
    Poziom 11  
    Ocena: 77
    Witam,

mam pytania dotyczące tej lodówki.

Na stronie Samsunga, w opisie jej funkcji pisze, że widżet SmartThings* pozwala także monitorować dom przy użyciu nawet 6 kamer. Czy mogą to być tylko kamery marki Samsung, czy dowolne, które posiadam już w monitoringu domowym? Tak samo mam pytanie dotyczące udostępniania treści z telefonu lub telewizora na ekranie lodówki, czy można w jakiś sposób udostępnić ekran telewizora Smart marki Philips, czy musi to być tylko Samsung?

Jest gdzieś może jakieś specjalistyczne forum Samsunga, gdzie mógłbym się dowiedzieć na temat programowania i funkcji Family Hub tejże lodówki?

Przydałyby mi się jakieś porady, tricki, jak co można zrobić z tym Family Hub.
  • #2 21307997
    Sebastian_M26
    Poziom 30  
    Ocena: 436
    A czytałeś to:
    *Kompatybilne telewizory: modele Smart TV z lat 2015–2017: seria J/K/MU6400 lub nowsze, modele Smart TV z roku 2018: seria NU7400 lub nowsze, modele Smart TV z roku 2019: seria Q60R lub nowsze, modele Smart TV z lat 2020–2021: seria Q70 lub nowsze oraz telewizory lifestyle'owe (The Frame, The Serif i The Sero – z wyłączeniem The Frame 32”). Prosimy sprawdzić kompatybilność nowych telewizorów na samsung.com. Opcja ta może nie działać, jeśli oprogramowanie telewizora Samsung TV zostało zmienione. **Kompatybilność z najważniejszymi aplikacjami dostępnymi w modelach Samsung Galaxy S6 lub nowszych obsługujących Android 8.1 lub nowszy
    * Lista kompatybilnych modeli kamer dostępna na https://www.smartthings.com/products-list.
  • #3 21308676
    pinochio
    Poziom 11  
    Sebastian_M26 napisał:
    Lista kompatybilnych modeli kamer dostępna na https://www.smartthings.com/products-list.

404
    We’ve Lost this Page

Szukam emulatora z Androida na Tizen "POLARIS App Generator".
  • #4 21308734
    Sebastian_M26
    Poziom 30  
    Ocena: 436
    https://partners.smartthings.com/supported-devices
    A nie lepiej kupić sobie podstawową lodówkę sbs Samsunga spacemax z kostkarką niż coś co ma wiele modułów które mogą się zepsuć, wydać parę tyś mniej, a do kuchni telewizor 32" z google tv za 600?
  • #5 21309447
    pinochio
    Poziom 11  
    Ona już jest w domu, pasuje idealnie i jak zauważyłem, faktycznie ma w miarę niskie zużycie energii i to był główny powód zakupu nowej lodówki. Ponoć kompresor ma 20 lat gwarancji. Telewizor w kuchni to wieśniackie, ale lodówka z odbiorem tv już nie :)
  • #6 21506908
    pinochio
    Poziom 11  
    Jestem wściekły, support Samsunga sobie ze mną pogrywa. Dostali filmik i zdjęcia obrazujące, że zarówno lodówka jak i telewizor Samsunga są połączone w tej samej sieci WiFi, z tą samą częstotliwością i wobec tego wina nie leży po stronie sieci domowej, tylko najwyraźniej po stronie sprzętu, raczej wyświetlacza lodówki. Chociaż na TV nie mogę streamować np. ekranu laptopa, wyskakuje, że niedostępne dla tej witryny. Jak w centrum akcji z pasku zadań laptop klikam na ikonkę połącz (win 10), nie znajduje mi TV i wyświetla się info, że "Twój komputer lub urządzenie przenośne nie obsługuje technologii Miracast, więc nie może wyświetlać bezprzewodowo". O co tu chodzi?

Ostatni mail od "Wsparcia Samsunga" brzmiał tak:

"Kontaktuję się z Panem w sprawie problemu z przesyłaniem obrazu z telewizora na lodówkę przez funkcję Smart View.
    Po skonsultowaniu sprawy z Działem Technicznym otrzymaliśmy informację o tym, że opisywane objawy nie oznaczają usterki któregokolwiek z urządzeń, więc w tym przypadku nie możemy utworzyć zgłoszenia serwisowego.".

Szczyt bezczelności, Samsung bezradny i nie chce pomóc, żeby problem rozwiązać. Może oprócz aplikacji SmartThings, TV powinien mieć zainstalowaną apkę Chromecast, Miracast lub podobną? Wie ktoś może, co trzeba zrobić z TV Smart Samsunga pracującym na Tizenie, żeby można było do niego streamować ekran lub filmy z laptopa? Jakąś apkę zainstalować?
REKLAMA