logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Amica DIM61E5QO - migające kontrolki i brak sygnału po myciu

gregor1545 24 Lis 2024 18:31 1566 1
REKLAMA
  • #1 21317902
    gregor1545
    Poziom 10  
    Witam Was.
    Posiadam 3 letnią zmywarkę Amica DIM61E5QO.
    Po skończonym myciu zmywarka nie zakomunikowała sygnałem, że skończyła mycie. Otworzyłem drzwi zmywarki i migały 3 kontrolki (pełny 60, ECO, szybki 30). Zdjęcie w załaczniku.

Resetowałem zmywarkę ale po każdym praniu jest to samo.

W instrukcji te błędy opisane są jako.

Awaria komunikacji pomiedzy głownym układem elektronicznym i układem elektronicznym wyświetlacza (otwarty obwód lub uszkodzenie połączeń komunikacyjnych).

Czy spotkał się ktoś z Was z takim problemem?
    AI: Czy sprawdziłeś fizyczne połączenia lub okablowanie między głównym układem elektronicznym a wyświetlaczem?
    Nie znam się.
    AI: Czy kontaktowałeś się z serwisem Amica lub profesjonalnym technikiem w celu uzyskania porady lub naprawy?
    Nie.
    Załączniki:
    • Zmywarka Amica DIM61E5QO - migające kontrolki i brak sygnału po myciu Screenshot_20241124_181905_Gallery.jpg (228.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21319024
    drunek
    Poziom 25  
    Ocena: 219
    gregor1545 napisał:
    AI: Czy sprawdziłeś fizyczne połączenia lub okablowanie między głównym układem elektronicznym a wyświetlaczem?
    Nie znam się.

Bez tego nic samemu nie zrobisz. Przydałoby się odłączyć i ponownie podłączyć przewody idące z modułów, sprawdzając od razu pod kątem korozji i zanieczyszczeń. Nie jest to szczególnie trudne, ale jeśli nie chcesz - pozostaje serwis.
REKLAMA