logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diagbox widzi RD4 N1 jako RD6 - jak uruchomić AUX?

QBJaro 27 Lis 2024 00:53 369 6
REKLAMA
  • #1 21321482
    QBJaro
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    #rd4 #aux
    Mam problem z radyjkiem, na obudowie jest napisane rd4 n1 a Diagbox go widzi jako 'rd6?" .
    Chciałbym uruchomić aux ale nie mogę z tym radiem NIC zrobić.
    Macie może jakiś pomysł jak AUX odpalić?
  • REKLAMA
  • #2 21321604
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1406
    Posiadasz "diagboxa"? Bez kabla nic nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #3 21321687
    QBJaro
    Poziom 7  
    No, mam Diagboxa. Mam kabel do radia, bo o to ci chodzi?
  • REKLAMA
  • #5 21321778
    QBJaro
    Poziom 7  
    No właśnie nie ma u mnie ekranu wyboru radia. A Diagbox widzi go JAKO "RD6?" ze znakiem zapytania właśnie. I żadnej funkcji do zakodowania.
  • #6 21321814
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1406
    QBJaro napisał:
    No właśnie nie ma u mnie ekranu wyboru radia. A Diagbox widzi go JAKO "RD6?" ze znakiem zapytania właśnie. I żadnej funkcji do zakodowania.

Dopisz do auta prawidłowe radio, model. Nie pamiętam dokładnie gdzie się to robi. Zobacz dostawa, dostosowanie klienta czy coś takiego gdzieś tam można zmienić, jak będziesz miał wykryty prawidłowo model będziesz mógł dokonywać zmian ustawień aux itd.
  • REKLAMA
  • #7 21321816
    QBJaro
    Poziom 7  
    No właśnie też nie mogłem tego znaleźć 😞
    No nic, poszukam w każdej opcji.

Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

Zrzut ekranu przedstawiający panel z zakładką Dostawa i oznaczeniem RD6.
    Nie mogę zmienić ani go odinstalować w zakładce DOSTAWA.

Grzebalem gdziensie dalo, zaznaczałem, że jest radio RD4 a on uparcie widzi RD6 i nie chce go nawet odinstalować.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z radiem RD4 N1, które Diagbox identyfikuje jako RD6, co uniemożliwia uruchomienie funkcji AUX. W odpowiedziach sugerowane jest, aby upewnić się, że radio jest prawidłowo zidentyfikowane w systemie, co może wymagać zmiany ustawień w Diagboxie. Użytkownik nie może znaleźć opcji zmiany modelu radia ani go odinstalować, co komplikuje proces. Wskazówki obejmują konieczność posiadania odpowiedniego kabla oraz przeszukiwanie opcji w Diagboxie, aby poprawnie skonfigurować radio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA