logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Astra K 1.6 CDTI 2019 - Błąd U02A300, czujniki układu wydechowego

arturszukala 29 Lis 2024 23:04 1482 1
  • #1 21325920
    arturszukala
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    Auto, które posiadam, to Astra K 1.6 CDTI 2019 r. Od jakiegoś czasu mam problem z czujnikami na moim układzie wydechowym. Pierwszy udało mi się rozwiązać
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4037431.html
    Potem uszkodzony był czujnik cząstek stałych, wymieniłem, miesiąc spokoju i pojawił się komunikat:
    U02A300
    Auto było u mechanika, który się poddał po trzech dniach. Obecnie prawie cały czas jestem w podróży służbowej i nie mam za dużo czasu, ale może ktoś spotkał się z tym problemem i by coś podpowiedział, żeby mi ułatwić zdiagnozowanie problemu. Dodam, że wiązka, gdzie lubią gnić kable koło lampy, cała.
    Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
    AI: Czy zauważyłeś jakieś konkretne objawy lub zmiany w zachowaniu samochodu, gdy pojawia się błąd U02A300?
    Auto prowadzi się normalnie. Ale pojawiają się komunikaty z prośbą o kontynuowanie jazdy wypalenie DPF. Jeżdżę dziennie około 100 km trasą minimum z dozwoloną prędkością 140 km/h, więc nie powinno być problemu.
    AI: Jakie kroki diagnostyczne zostały podjęte przez mechanika, aby zidentyfikować problem z czujnikami układu wydechowego?
    Sprawdzenie wiązek, diagnostyka komputerowa.
    Ekran diagnostyczny pojazdu Opel Astra K z kodami błędów układu wydechowego.
  • #2 21925026
    g9595060
    Poziom 1  
    I udało Ci się rozwiązać ten błąd u02a3 ?
REKLAMA