logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór solidnej zmywarki do 3500 zł - Bosch Serie 6 czy 8 czy coś nnego?

DanielSwoboda 02 Gru 2024 12:24 1392 4
REKLAMA
  • #1 21329043
    DanielSwoboda
    Poziom 6  
    Porada w zakupie zmywarki.

Cześć,

Mam obecnie zmywarkę wolnostojącą: WFC3C23PFX od 4 lat. Dramat, niestety. Ciągle awarie, obecnie ciągle niedomywa. Pompa wymieniana, wymieniane łopatki, regularnie czyszczona, 2 serwisy i dalej kicha.

Szukam nowej, tej mam dość.

Ilość miejsca (wymiary) nie grają roli, mam dużą kuchnię. Obecnie nie mam szafki pod zmywarkę, ale mogę załatwić sobie zabudowę, jeśli jest to warte zachodu.

Potrzebuję dużej, solidnej zmywarki, cena do 3000 zł, choć mogę naciągnąć budżet w górę. Myślałem o Bosch Serie 6, a nawet 8, o ile warto. Proszę ludzi, którzy znają się na temacie o seriach, modelach wartych polecenia.

Dziękuję
    AI: Czy są jakieś konkretne funkcje lub cechy, które są dla Ciebie ważne w nowej zmywarce, takie jak efektywność energetyczna, poziom hałasu, czy specjalne programy mycia?
    Ilość miejsca, szuflada na sztućce/łopatki itp., duża dolna szuflada/kosz na garnki/patelnie
    AI: Jak często i w jakim zakresie używasz zmywarki? Czy masz dużą rodzinę lub często gotujesz, co wpływa na ilość naczyń do mycia?
    Codziennie/Raz na 2 dni. Rodzina 2+2
  • REKLAMA
  • #2 21329098
    konri751
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    >>21329043 >>21329043
    Olej Bosche, Siemensy, Samsungi. Też przeżyłem z nimi gehennę.
    Teraz mam :
    https://tiny.pl/fr0pvnyd
    Polecam. Jedyne do czego mogę się przyczepić to trochę skomplikowana aplikacja na smartfona.
  • REKLAMA
  • #3 21329150
    ChuckiTesla
    Poziom 14  
    Ocena: 38
    No tak, bo najważniejsze w zmywarce jest połączenie że smartfonem 🤪🤣

Używam Bosch od 2 lat, zero problemów.
    Tylko obsługa.
    Jak chcesz to poszukam jaki to model bo mam w zabudowie i nie widać nic poza nazwa marki.
  • REKLAMA
  • #5 21329225
    DanielSwoboda
    Poziom 6  
    Dziękuję, choć czekam/liczę na wypowiedź jakiegoś fachowca, bo czasem jedna jaskółka wiosny nie czyni. Może trafiłem pechowo z egzemplarzem
REKLAMA