Drukarka Hp Cp1025 Pionowy pasek na wydruku jak na foto. Co może być przyczyną ? tonery oryginalne hp. Nie wiem czy warto iść w naprawę czy wymienić drukarkę na nową.
Załączniki:
druk2.jpg(246.94 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
druk.jpg(198.9 KB)
To jak by rozmazany nie wyraźny wydruk. Zaraz po wydrukowaniu jak przejadę palcem to nie marze się wiec raczej grzałka wygrzewa dobrze. Nie mam już pomysłu.
Coś ktoś może pomóc bo nie wiem czy zamawiać nowy bęben czy to jednak wina grzałki?
Załączniki:
druk4.jpg(1.15 MB)
Druk3.jpg(1.01 MB)
Bęben wizualnie jest ok nie zostaje na nim proszek z tonera. Pas też wydaje się ok, oryginalny przebieg drukarki to tylko 8500 wydruków. Bęben i pas od nowości nie zmieniane w drukarce, oryginalne HP
Załączniki:
image-04-12-24-08-42-2.jpeg(403.44 KB)
image-04-12-24-08-42-3.jpeg(427.27 KB)
image-04-12-24-08-42.jpeg(504.89 KB)
Wygląda to tak jakby obraz nałożony na pas byl czymś "smerany" Zobacz czy na tonerach przy wałkach magnetycznych nie ma gdzieś jakiegos farfocla, wystającej folijki itp.
Druga sprawa - pas transferowy - możliwe ze coś wisi przy listwie i delikatnie dotyka obrazu na pasie. To zobaczysz jak zdemontujesz pas z drukarki.
✨ Użytkownik zgłosił problem z drukarką HP CP1025, polegający na pojawianiu się pionowego paska na wydrukach, mimo użycia oryginalnych tonerów. W trakcie dyskusji zasugerowano, że przyczyną mogą być problemy z fuserem lub pasem transferowym. Po dokładnym sprawdzeniu bębna i pasa, które były w dobrym stanie, użytkownik zdecydował się na ich czyszczenie. Ostatecznie, po przeczyszczeniu wnętrza drukarki, problem został rozwiązany, a wydruki stały się idealne. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.