Witam na początku chcę zaznaczyć że szukałem pomocy w innych postach jednak w żadnym nie znalazłem odpowiedzi na swój problem, a mianowicie drukarka zasypuje kartkę tonerem na środku, o tyle jest to dziwne że im np dłużej postoi wysypuje go więcej. Chce zaznaczyć że wydaje mi się że problem nie leży po stronie fusera ponieważ założona jest nowa foli i wałek dociskowy ( nie jestem pewien jednak czy problem nie pojawił sie po operacji wymiany foli). Nie jest to również wina tonera ponieważ na 5 tonerach jest to samo czasami mocniej czasami mniej, dodam że tonery testowane w drugim 1022 i tam nie ma problemu, zamiana zespołu grzewczego ze sprawnej drukarki też nie rozwiązuje problemu. Problem pojawia sie jeszcze przed wejściem kartki do zespołu grzewczego. Tzn podczas druku z otwartą klapką na sprawnej drukarce wychodzi czysta kartka a w tej jest już naniesiony toner który oczywiście nie jest utrwalony, wygląda tak jak by to toner przepuszczał, ale zaznaczam że to nie winna tonera ? może ktoś ma jakiś pomysł z góry dziękuje za sugestie i POZDRAWIAM w załączniku zdjęcia z przedstawianym problemem.