Witam. Mam problem z chińskim radiem, a dokładnie Androidem Auto. Opiszę całą sytuację. Sparowałem telefon z samochodem za pomocą Bluetooth, radio widzi telefon, wszystko działa. Problem zaczął się, jak chciałem używać Androida Auto. Mam w samochodzie Internet, radio łączy się za pomocą Wi-Fi z AP, wszystko działa. Następnie łączę się telefonem pod tego AP i również na telefonie mi Internet działa i tyle dobrego. Jak włączam aplikację ZLINK, odpowiadającą za Android Auto, telefon łączy się z radiem i niby wszystko ok, ale problem polega na tym, że jak się połączę z Androidem Auto za pomocą tej aplikacji, to okazuje się, że w telefonie z automatu jest tworzony nowy AP (Androidauto485), tak się łączy telefon z radiem, pomimo że mam uruchomionego Bluetooth, i wywala mi mojego Internetu na poczet tego AP (Androidauto485), czyli mogę się połączyć z Androidem Auto, ale nie mam Internetu. Problem połowicznie rozwiązałem tym, że w telefonie uruchamiam transfer danych komórkowych i tak działa.
Moje pytanie:
1. Jak ustawić to tak, żebym radio z Androidem Auto łączyło się przez BT z telefonem, a nie przez Wi-Fi, żebym korzystał z jednej sieci swojej?
PS
Radio DEVELUCK posiada Androida 12, tel. Androida 14.
DEVELUCK
Moje pytanie:
1. Jak ustawić to tak, żebym radio z Androidem Auto łączyło się przez BT z telefonem, a nie przez Wi-Fi, żebym korzystał z jednej sieci swojej?
PS
Radio DEVELUCK posiada Androida 12, tel. Androida 14.
DEVELUCK