logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć przewody w rozerwanych lampkach choinkowych LED?

AdreXxX 06 Gru 2024 13:17 582 7
REKLAMA
  • #1 21335544
    AdreXxX
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Hej, posiadam rozerwane całkowicie lampki choinkowe LED. Nie mam pojęcia jak połączyć ze sobą przewody. Może jesteście w mi stanie powiedzieć jak to zrobić ?

Z góry dziękuje za pomoc 😉 Rozerwane przewody lampek choinkowych LED na podłodze. Porozrywane przewody lampek choinkowych LED leżące na podłodze. Rozerwane przewody lampek choinkowych LED z zaznaczonymi uszkodzeniami. Przewody lampek choinkowych LED z czerwonymi oznaczeniami do połączenia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21335655
    AdreXxX
    Poziom 13  
    >>21335651 Miernik mam, tylko jak to zmierzyć itd, żeby to dobrze połączyć ?
  • #5 21335685
    AdreXxX
    Poziom 13  
    >>21335655 Płytka drukowana trzymana w ręku z widocznymi elementami elektronicznymi i ścieżkami. Otwarty kontroler elektroniczny z przewodami i widoczną płytką drukowaną.
  • REKLAMA
  • #7 21335703
    AdreXxX
    Poziom 13  
    >>21335698 akurat ten sterownik jest od innych lampek, ale w tych rozerwanych jest taki sam, tyle że w całości, nie mogę zrobić zdjęcia, bo mam go klejem na gorąco zalanego. Chce je połączyć, tak by świeciły
  • REKLAMA
  • #8 21335718
    78db78
    Poziom 43  
    Ocena: 3201
    Musisz połączyć w 4 szeregowe ciągi lampek żeby w każdej była taka sama ilość, jeden przewód to wspólny leci od sterownika na sam koniec.Tylko u ciebie jest chyba inny sterownik bo masz na końcu gniazdo na drugi komplet lampek. ILe przewodów masz w sterowniku?

Dodano po 6 [minuty]:

AdreXxX napisał:
    akurat ten sterownik jest od innych lampek, ale w tych rozerwanych jest taki sam,

To go rozbierz i połącz w taki sam sposób.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak połączyć przewody w rozerwanych lampkach choinkowych LED. Odpowiedzi sugerują, że do prawidłowego połączenia potrzebny jest miernik oraz informacja o sterowniku. Wskazówki obejmują konieczność połączenia lampek w cztery szeregowe ciągi, aby zapewnić równą ilość przewodów w każdym z nich. Użytkownik informuje, że sterownik jest inny, ale nie może go sfotografować, ponieważ jest zalany klejem na gorąco. Wskazówki dotyczące rozebrania sterownika i połączenia przewodów w odpowiedni sposób są również podane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA