logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Claas Celtis 456 - Zaniżona prędkość na wyświetlaczu

orion 09 Gru 2024 21:09 555 2
REKLAMA
  • #1 21340824
    orion
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    Witam. Claas celtis 456 zaniża prędkość na wyświetlaczu zegarów.
    Był uszkodzony czujnik prędkości w skrzyni i nie pokazywał prędkości całkiem, po wymianie czujnika prędkość czytana metadiagiem ze sterownika skrzyni jest ok a prędkość na zegarach jest zaniżona bardzo mocno max osiąga 5 km/h. Ciągnik nie posiada komputera pokładowego infotrac przy pomocy którego można kalibrować prędkość. Może ktoś z kolegów pomoże rozwiązać ten problem .
  • REKLAMA
  • #2 21345719
    posi557161
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Może trzeba skalibrować skrzynie, a najlepiej pożyczyć od kogoś dobry czujnik prędkości. Wtedy będzie wiadomo że nowy czujnik jest dobry. U mnie w new Holland 8240 aby pokazało dobra prędkość trzeba wpisać promień koła. Albo jednostki miałem mph (chyba mile) i na maxa pokazywało mi około 20 mph i zmieniłem na kph i ponad 40 pokazuje. A czujnik jest oryginalny czy zamiennik?
  • #3 21347659
    orion
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    zegary w innym ciągniku działają tak samo źle. Szukam ciągnika z infotrack ewentualnie może ktoś z kolegów posiada wsad do tego licznika pamięć 24c02
REKLAMA