logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zaktualizować Thomson 32HD5506, by oglądać Disney+ i Max?

mateusz822 10 Gru 2024 16:37 1053 11
REKLAMA
  • #1 21342012
    mateusz822
    Poziom 3  
    Witam, mam smart tv thomson 32HD5506
    kupiony około 4lata temu , on ma zainstalowane aplikacje w tym netflix youtube i Rakuten Tv z tych popularniejszych z czego tej ostatniej nieuzywam , ma sklep z aplikacjami ale w nim są tylko jakieś raczej mało popularne aplikacje(zagraniczne stacje tv chyba np) albo niedziałające już (np ipla) I niema podstawowych i popularnych aplikacji takich jak max, disney+ czy spofity , jest też zainstalowana przeglądarka internetowa (T-browser) ale ona jest chyba przestarzała i żadna strona się nieodpala tym bardziej takie strony jak disney+ wiec niemam możliwości oglądania na tv tych platform , czy znacie jakiś sposób żeby zaktualizować ten telewizor albo chociaż samą przeglądarkę(bo w przeglądarce można oglądać na disney + I innych platformach a mi chodzi właściwie tylko o to żeby móc oglądać na disney + I max) albo inny sposób żeby móc oglądać te platformy na tym tv?
  • REKLAMA
  • #2 21342117
    tkordus
    Poziom 26  
    Ocena: 145
    Ja mam TV Philipsa i nie mam szans na niektóre aplikacje - np. na SkyShowtime dlatego zakupiłem Chromecasta i teraz mam wszystko co potrzeba. Myslę że u Ciebie też będzie to optymalne rozwiązanie.
  • #3 21342397
    mateusz822
    Poziom 3  
    Wolałbym spróbować najpierw jakoś albo coś w takim rodzaju zaktualizować tv bo chromecasta niekupie bo do niego trzeba miec cały czas telefon z dobrym internetem włączony (a u mnie niezawsze jest taka mozliwość) to już lepiej kupic w podobnej cenie i z większą ilością funkcji smart boxa ale to jest niedosc że wydatek , trzeba się dobrze naszukać żeby znaleźć w dobrej cenie w 100% działający (bo czytałem opinie i często albo stara wersja oprogramowania albo zacina się albo niektóre aplikacje niedzialają) to jeszcze trzeba to konfigurować znaleźć miejsce na to itd a może wystarczy po prostu jakoś zaktualizować tv i nietrzeba tego wszystkiego robić, jeszcze poczekam może ktoś doradzi coś innego jak nie to faktycznie kupię coś takiego
  • REKLAMA
  • #4 21342403
    tkordus
    Poziom 26  
    Ocena: 145
    Masz błędne informacje. Chromecast działa tak samo jak android w tv tylko to zewnętrzne urządzenie. Telefon nie jest do tego potrzebny.
  • #5 21343147
    mateusz822
    Poziom 3  
    Faktycznie, przepraszam, spieszyłem się i obejrzałem jakąś ofertę, w której ktoś miał zły opis, bo było napisane, że tylko przesyła widok z ekranu z telefonu na TV. Teraz przeczytałem i faktycznie ten Chromecast to właściwie smart box. Jak się go podłączy, to ma się Android TV na TV, i nie trzeba sprawdzać w opiniach, czy działa, bo to oryginalny produkt. Znalazłem tylko 2 typy na sprzedaż: wersję 3 i 4.0, z czego do tej 3 trzeba mieć telefon, żeby sterować, a do tej 4.0 jest pilot. Czytałem opinie i większość jest bardzo dobrych. Poczekam jeszcze, może ktoś napisze i da się zaktualizować ten mój TV, jak nie, to myślę, że kupię tego Chromecasta. Dziękuję za odpowiedź.
  • #6 21348744
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5429
    @mateusz822
    Oprogramowanie tylko i wyłącznie na stronie internetowej producenta.
    Jeśli najnowszego oprogramowania tam nie ma- w świecie producenta, aktualny telewizor do śmieci i kup sobie nowy.
    Samej aktualizacji nie zrobisz, jeśli idzie o aplikację.
    Aplikacje są integralną częścią zamkniętego systemu operacyjnego telewizora.

Chromecast 4 bardzo dobry wybór.
  • #7 21348753
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 434
    mateusz822 napisał:
    Poczekam jeszcze, może ktoś napisze i da się zaktualizować ten mój TV, jak nie, to myślę, że kupię tego Chromecasta. Dziękuję za odpowiedź.
    Na co masz czekać? Masz Wlan w telewizorze poszukaj opcji aktualizacji i już będziesz wiedział czy jest. Ale pewnie nie ma bo to celowa robota producenta, masz kupić nowe a nie używać dwadzieścia lat jak telewizor kineskopowy. Firma ma zarabiać a interes klienta ma znikome znaczenie.
  • REKLAMA
  • #8 21349274
    mateusz822
    Poziom 3  
    Na oryginalnej stronie producenta niema takiej aktualizacji przynajmniej nieznazłem , sprawdzałem jeszcze stare tematy na elektordzie bo też były zadawane pytania o aktualizacje tego tv , wszystkie linki do aktualizacji nieaktualne , chyba faktycznie jak będę chciał oglądać to muszę dokupić jakieś dodatkowe urządzenie, zastanawiam się właśnie między MI stick od xiaomi albo chromecast 4 , mi stick ma gorsze oceny od chromecasta który ma prawie idealne oceny ale jest 2razy tańszy i myślę że kupie tego mi sticka bo jak tak dużo niekorzystam z tv raczej i chyba mi wystarczy , dziękuję za odpowiedź .

Dodano po 2 [minuty]:

>>21348753
    Sprawdzałem automatyczna aktualizacje i pisze że mam najnowsza wersję więc automatycznie się nieda zaktualizować chyba, myślę że kupie mi sticka od xiaomi i w ten sposób rozwiąże problem bo inaczej się chyba nieda już , dziękuję za odpowiedź.
  • #9 21349452
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5429
    @mateusz822
    Pocieszeniem nich dla Ciebie i innych będzie fakt, że taki los czeka KAŻDEGO, kto kupuje współczesne telewizory.
    Marka i producent nie mają znaczenia.
    Max 5 lat i TV na śmietnik (w zamyśle producenta TV).
  • REKLAMA
  • #10 21349459
    mateusz822
    Poziom 3  
    >>21348753
    Sprawdzałem automatyczna aktualizacje i pisze że mam najnowsza wersję więc automatycznie się nieda zaktualizować chyba, myślę że kupie mi sticka od xiaomi i w ten sposób rozwiąże problem bo inaczej się chyba nieda już , dziękuję za odpowiedź.

Dodano po 14 [minuty]:

>>21349452
    No niestety tak jest. Ale w sumie to tv dobrze się sprawuje , kupiony był około 4-3 lata temu i aplikacje zainstalowane te popularniejsze działają (netflix,youtube I rakuten tv z czego z rakutena niekorzystam ale też ma sporo programów) co prawda są takie które niedzialaja (przeglądarka niedziała) i jeszcze t cast(przesyłanie obrazu z tel na tv) I aplikacja na tv działa ale aplikacja na tel niedziala (wywala itp wogóle nieudalo się połączyć z tv) ale ogólnie działa całkiem dobrze
  • #11 21458290
    mateusz822
    Poziom 3  
    Ostatecznie kupiłem MI Sticka Xiaomi. Na początku działał raczej źle, wyświetlał losowe kolory, wyłączał się itp., ale jak wymieniłem kabel USB do zasilania, to działa bardzo dobrze. Trochę wolno może, ale mi to nie przeszkadza i jest dużo aplikacji do wyboru.
  • #12 21523957
    mateusz822
    Poziom 3  
    Ostatecznie kupiłem Mi Sticka i jak na razie działa.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telewizora Thomson 32HD5506 z około 4-letnim stażem poszukuje sposobu na aktualizację oprogramowania lub przeglądarki, aby móc korzystać z aplikacji Disney+ i Max, które nie są dostępne w sklepie aplikacji TV. Aktualizacje systemu i aplikacji nie są dostępne na stronie producenta, a automatyczna aktualizacja wskazuje na posiadanie najnowszej wersji. System operacyjny telewizora jest zamknięty, co uniemożliwia dodanie nowych popularnych aplikacji. Wskazano, że zakup zewnętrznego urządzenia typu smart box lub Chromecast jest praktycznym rozwiązaniem. Chromecast 4 generacji działa niezależnie od telefonu i posiada pilot, co czyni go wygodnym wyborem. Alternatywnie rozważany jest Xiaomi Mi Stick, który jest tańszy, choć z gorszymi opiniami. Ostatecznie autor zakupił Xiaomi Mi Stick, który po wymianie kabla USB do zasilania działa stabilnie i umożliwia dostęp do szerokiej gamy aplikacji streamingowych. Dyskusja podkreśla ograniczenia aktualizacji starszych smart TV i konieczność korzystania z zewnętrznych urządzeń do obsługi nowych platform streamingowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA