Witam serdecznie. Mam pewien problem z siecią. Mieszkam w szeregówce z pietrem. Na parterze stoi router (tp link archer x1500) jednakże na piętrze mam bardzo słaby zasięg więc postanowiłem postawic na piętrze drugi router (TP link wr841N trochę taki starszy). Ktoś mi podpowiedzial żeby to działało mam spiąć je ze sobą poprzez LAN. Mam zbudowaną sieć internetową tak jak na obrazku który dodaje. O ogólnie spoko, mam wifi na górze z górnego routera , na dole z dolnego. Na dole router stoi nad tv więc kablowo poprzez LAN podlaczylem tv, również działa. Ale na górze pojawia się problem . O ile router i sieć bezprzewodowa działa to wpięty do niego poprzez LAN komputer stacjonarny nie ma internetu.... Dziś kombinowałem na różne sposoby , o dziwo internet się pojawił i był przez około godzinę. Po wyłączeniu i włączeniu komputera po jakimś czasie znów nie było sieci i już nie udało mi się tego naprawić....
Dodam że na dole główny router jest na DHCP , górny natomiast na statycznym IP. Generalnie się nie znam na tym i nie wiem jak to poustawiać żeby było dobrze. Wszystko śmiga tylko jest problem na pierwszym pietrze pomiędzy drugim routerem a komputerem stacjonarnym. Proszę o pomoc gdzie tkwi problem
Dodam że na dole główny router jest na DHCP , górny natomiast na statycznym IP. Generalnie się nie znam na tym i nie wiem jak to poustawiać żeby było dobrze. Wszystko śmiga tylko jest problem na pierwszym pietrze pomiędzy drugim routerem a komputerem stacjonarnym. Proszę o pomoc gdzie tkwi problem