logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zalogować się do Disney+ na Enigma2 bez czarnego ekranu?

VOGCTB 13 Gru 2024 12:35 1503 14
REKLAMA
  • #1 21346395
    VOGCTB
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Disney+ na Enigma2.
    Moi drodzy bardzo przepraszam jeżeli temat był poruszany a ja dubluje go. Czy znacie inny sposób na zalogowanie się do konta disnej+ jak przez chromium w którym strona wczytuje się tylko do logowania a następnie jest czarny ekran i nic? Czy jest jakiś plugin? A może można przez Webiff wpisać ustawienia konta?
  • REKLAMA
  • #2 21346475
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 886
    Proste, zalogować się na innym sprzęcie obsługującym serwis albo mieć tuner Dreambox.
  • #3 21346515
    VOGCTB
    Poziom 13  
    >>21346475
    Na innym sprzęcie w sensie? Przecież i dreambox jest też na Enigma 2 jak Octagon SF8008
  • REKLAMA
  • #4 21346634
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ale to jest Dreambox z własną enigma2 a nie Octagon czy Zgemma że swoją.
  • #5 21346690
    VOGCTB
    Poziom 13  
    >>21346634 To rozumiem. A teraz pytanie, czy tą wtyczkę Chromium która jest w tej wersji Enigmy mozna skonfigurować online tak żeby wpisać hasło i login do konta Disney czy Netflix?
  • #6 21346882
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Widzę że nadal nie zrozumiałeś, skoro nie działa to nie będzie działo na żadnej enigma2.
    To nie jest zależne od wtyczki tylko od obsługi zabezpieczeń DRM których normalnie enigma2 nie obsługuje nie mając żadnych certyfikatów i nawet podstawowej obsługi.
    Dla Dreamboxa jak widać komuś się chciało cos tam zrobić by działało.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 21350010
    kameleon11116
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    tomaszlonski napisał:
    Dla Dreamboxa jak widać komuś się chciało cos tam zrobić by działało.

Witam

Mijasz się z prawdą, działa na innych dekoderach też , jest plugin (wtyczka) potrafiące odtwarzać materiały z tym zabezpieczeniem na Zgemmach, Octagonach , VU+, Gigablu itp. Hosty zawierające to zabezpieczenie np. TVN-y VOD TVP , Viaplay, Canal+online działają poprawnie na wyżej wymienionych :) . Wspierane E2 na PY 2 i PY 3

Pozdrawiam serdecznie
  • #8 21350029
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    To mu napisz wyraźnie gdzie są i jak grzebać w enigma2 by oglądać tego Disneya. Przecież wiesz gdzie to poszukać. Czekam na linka.

Większość nie będzie i tak działać w enigma 2 przy nowych zabezpieczeniach, może kiedyś działało w 100% a dziś niestety nie.

To że coś tam jest możliwe to wiem ale nie mam zamiaru tracić czas co chwilę na konfigurację w tunerze.
  • Pomocny post
    #9 21350074
    kameleon11116
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    tomaszlonski napisał:
    To mu napisz wyraźnie gdzie są i jak grzebać w enigma2 by oglądać tego Disneya.

Czy Ty zawsze musisz coś tam napisać dla statystyk ?? Ja nic nie wspomniałem o Disney+ , napisałem o zabezpieczeniu DRM, że mijasz się z prawdą odnośnie zabezpieczeń i, że ktoś umożliwia działanie tylko na Dreambox . Jest gdzieś w txt. który napisałem słowo Disney ??
    Dodam jeszcze tylko ,że wyżej wymienione serwisy i nie tylko :D zabezpieczone DRM w tym pluginie (wtyczce ) działają w chwili obecnej bez żadnych kombinacji i jakiejkolwiek ingerencji przez użytkownika poza wpisaniem indywidualnych danych dostępu .
    Pozdrawiam serdecznie
  • #10 21350329
    VOGCTB
    Poziom 13  
    Panowie, ale prócz by korzystać z danego serwisu trzeba się zalogować szczególnie jak ma się konto.
    Podam przykłady:
    Disney +, można otworzyć przez plugin albo skrót odpalany w Chromium a ten prowadzi do strony internetowej. Czy plugin czy skrót tak naprawdę otwierają stronę, strona wyświetla się do okna logowania a dalej czarny ekran, problemem zatem nie jest DRM bo ten nawet nie ma okazji sprawdzić czegokolwiek a zastosowana przeglądarka która być może czego nie obsługuje.

Dodano po 26 [minuty]:

Ano właśnie, u mnie wchodzi do logowania i tyle..niebieski ekran. Jakby jakiś problem był z Chroium.
  • #11 21350453
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Chromium w enigma2 to nie jest oryginalne Chromium jak na komputerze czy telefonie, brakuje wielu komponentów wymaganych często do obsługi witryn z logowaniami itp.

Wyszedłeś z założenia skoro działa na komputerze czy telefonie to musi działać na enigma2 a nie będzie działać na enigma2 bo nie może nie mając warunków do działania.
    Jak we wszystkich temu podobnych aplikacjach np. Kodi, Opera itp. została przeniesiona tylko częściowo obsługa a nie cała w 100% usługa.

Nie masz żadnego problemu z zalogowaniem skoro plugin nie obsługuje i nie będzie obsługiwał wymaganych komponentów do działania serwisu Disney+. Jeśli kolega wyżej uważa że można to licz na to że poda Ci link jak to zrobić ale w to wątpię by w ogóle podał.

p.s. Nie mówię że wcale nie można uruchomić, wręcz można uruchomić wszystko ale to sposoby dla zaawansowanych użytkowników wymagające za każdym uruchomieniem ingerencji w system i używania konsoli. Nic nie bedzie polegało na obsłudze z pilota tylko sobie klikając.
    Zresztą jeśli Cię zadowala oglądanie materiałów Disneya+ czy innych serwisów z jakością FHD czy 4k w jakości 720p na tunerze bo wyższych nie będziesz miał to szukaj dalej jak uruchomić, dla mnie jest to bez sensu tracić czas by ogladać w gorsej jakości.
  • Pomocny post
    #12 21350486
    tester987
    Poziom 18  
    Ocena: 38
    VOGCTB napisał:
    Disney+ na Enigma2.
    Moi drodzy bardzo przepraszam jeżeli temat był poruszany a ja dubluje go. Czy znacie inny sposób na zalogowanie się do konta disnej+ jak przez chromium w którym strona wczytuje się tylko do logowania a następnie jest czarny ekran i nic? Czy jest jakiś plugin? A może można przez Webiff wpisać ustawienia konta?

Przez KODI próbowałeś? AFAIK obsługuje DRM, więc jest szansa.
  • REKLAMA
  • #13 21350500
    VOGCTB
    Poziom 13  
    >>21350486 A nie, tego nie ale dziękuję za podpowiedź. Sprawdzę.

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

>>21350486 I to jest rozwiązanie, co prawda i tak wpadłem na eror server przy instalacji pluginu Disney ale to muszę poszukać o co chodzi bo ta instrukcja pomogła, prawie.
    https://kodiwpigulce.pl/jak-zainstalowac-wtyczke-disney-w-kodi-18-poradnik/
  • #14 21351713
    VOGCTB
    Poziom 13  
    >>21350486 Kodi rozwiązało problem, WIELKIE dziękli i Szacun.
  • #15 21352237
    VOGCTB
    Poziom 13  
    Dodanie pluginu do Enigmy z poziomu KODI

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy Enigma2 napotykają problemy z logowaniem do Disney+ przez przeglądarkę Chromium, która wyświetla czarny ekran po próbie zalogowania. Wskazano, że problem nie wynika z DRM, lecz z braku odpowiednich komponentów w wersji Chromium na Enigma2. Sugerowano użycie innych dekoderów, takich jak Dreambox, które mają lepsze wsparcie dla DRM. Użytkownicy polecają również korzystanie z KODI, które obsługuje DRM i może umożliwić dostęp do Disney+. Wtyczki do Zgemma, Octagon i VU+ również mogą działać z zabezpieczeniami DRM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA