logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Family Link - coś blokuje połączenie z tel rodziców i family link nie działa

mysza199 14 Gru 2024 10:36 2634 0
REKLAMA
  • #1 21347642
    mysza199
    Poziom 12  
    Ocena: 25
    Z dnia na dzień kontrola rodzicielka przestała działać. Dwa urządzenia pomimo limitów dziennych nie zadziałały.
    Android
    Okazało się, że urządzanie dziecka nie reagują na blokowanie ręczne. Nie pokazują aktualnej lokalizacji są głuche.
    Jednocześnie wszystko wygląda okej na telefonie dziecka.
    Jedno z urządzeń nagle (nie wiem czy nagle czy to było już w tle), wypluło informacje od Play Protekt , że aplikacja DailyTube(podobno nie instalowana świadomie) chce przejąć kontrole czy coś w ty stylu. Usunąłem ja i to urządzenie jak narazie działa poprawnie. (Tak mój błąd pozostawiłem możliwość instalacji aplikacji z poza sklepy play po potrzebnej mi instalacji. Było to dawno juz i ta gierka nie jest na 99,9% powodem bo u drugiego dziecka nie wystąpił ten problem)

Pozostaje jeszcze jedno urządzanie gdzie nie ma połączenia.
    Połączenie jest chwilowe po restarcie telefonu. Lokalizacja aktualizuje się, liczba minut do korzystania z telefonu dziecka także.

Play Protekt skanuje jest ok.
    McAfee, Avast przeskanowane wersje free także nic nie wykryło
    Manadzer telefony (avast) także nie wykrywa problemów

Co poradzicie. Jakiego urządzanie użyć aby wykryć która aplikacja może być problemem bo tej DailyTube nie widać.
    Nie jestem pewny czy sprawdziłem, ale na tym urządzeniu co wykryło ta aplikacje na liście aplikacji urządzani chyba jest nie było.
    Ale czy sprawdzałem na liście aplikacji w telefonie czy sklepie play to nie dam sobie reki uciąć
  • REKLAMA
REKLAMA