logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora 65-75 do 5000 zł z funkcjami SMART

SebixWjebix 15 Gru 2024 21:37 408 5
REKLAMA
  • #1 21349939
    SebixWjebix
    Poziom 2  
    Cześć,
    Szukam tv 65/75” do około 5000zł, co byście mi polecili ?

1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora?
    Około 3m
    2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu?
    Na wprost
    3. Jaki telewizor posiadasz obecnie?
    Nie posiadam.
    4. Jaką markę preferujesz?
    Brak preferencji
    5. Jakiej wielkości telewizora szukasz?
    65/75”
    6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora?
    Telewizja światłowodowa
    7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
    Filmy, seriale
    8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC?
    Konsola
    9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora?
    Tak
    10. Oglądasz wieczorami czy w dzień?
    Każda pora dnia
    11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora?
    Około 5000 zł, jeśli duża różnica w parametrach, to ewentualnie mogę dopłacić kilkaset złotych.
  • REKLAMA
  • #2 21350319
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 402
    Teraz kwestia ile jesteś w stanie dołożyć :)
    Jeżeli chodzi o system zawsze polecam WebOS od LG, bo jest łatwy i szybki w obsłudze dzięki pilotowy i komendom głosowym.
    Jeżeli chodzi o genialny obraz to tylko OLED, ale tu musiałbyś dołożyć przynajmniej 1500zł, bo za tyle widziałem Philipsa w oledzie.
    Obraz w porównaniu do LED-a to masakra. Ja już mam prawie 4 lata oleda a dalej mi się zdarza, że specjalnie cofam jakieś momenty filmu, żeby jeszcze raz się przyjrzeć jego czerni, więc zakup oleda na długo pozostaje w satysfakcji jego nabycia. Już w sklepie zobaczysz różnicę, a wieczorem przy zgaszonym świetle to jest Sztos.
    Różnica taka, że Philips 6500zł a LG już 7000, lecz mnie na przykład już drażni słaba czerń w zwykłych TV ledowych.
    Temat do przemyślenia, dla mnie warto dołożyć aż tyle do TV. Jeżeli za dużo to i tak polecam LG w ledzie.
    Poniżej link do obsługi LG
    https://www.youtube.com/watch?v=Xbd7ezGZKRk
  • REKLAMA
  • #3 21350434
    SebixWjebix
    Poziom 2  
    >>21350319
    Rozumiem, ale 6500 już bardzo przekracza budżet…
    Chciałbym się zamknąć w około 5500, czy jest coś w tej cenie wartego uwagi?
  • REKLAMA
  • #4 21350576
    gadek80
    Poziom 31  
    Samsunga nie porponuję Ci, bo pilot nawet nie ma klawiatury numerycznej, więc jak zmienisz kanał z 3 na 27? Brak Dolby Vision.
    Dalej z mojej strony LG. Bawiłem się każdym systemem oprócz Sony i za każdym razem wygrywał LG ze swoim pilotem. Nie skupiaj się na microled, bo podobno słabo się spisuje i większość osób finalnie to wyłącza.
  • REKLAMA
  • #5 21350580
    SebixWjebix
    Poziom 2  
    >>21350576
    Mógłbyś zaproponować jakiś model LG?
    Czy bierzemy też pod uwagę Philips Ambilight? Jak jest z ich systemem i jakością obrazu? Bo z tego, co widziałem, to te podświetlenie niezły bajer :)
  • Pomocny post
    #6 21351003
    gadek80
    Poziom 31  
    Modelu Ci nie polecę, bo to nie moja specjalizacja, nie zajmuję się tym zawodowo, po prostu zanim sam kupiłem TV, dużo poczytałem, posprawdzałem ich systemy i wybór pozostał tylko jeden :)
    Ambilight fajny bajer, ale jak to finalnie się spisuje w praktyce na co dzień nie wiem, z tego co widziałem znajomi po pół roku nie mieli go już włączonego, dlaczego, nie pytałem.
    Według mnie, z systemem jest jak z oledem , jak go już raz spróbujesz innego nie będziesz chciał i w moim przypadku tak jest Webosem, ale może wypowie się jakiś zwolennik innego systemu i powie co nieco o nim.
REKLAMA