logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spawarka Sherman DIGITIG 200 ACDC MULTIPULSE - problem z wygaszaniem łuku

TheZohan 15 Gru 2024 22:36 555 2
REKLAMA
  • #1 21350028
    TheZohan
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam,
    mam problem z nowo zakupioną spawarką Sherman DIGITIG 200 ACDC MULTIPULSE, mianowicie jest problem z wygaszaniem łuku, ustawienie czasu Up Slope wpływa na czas Down Slope, a w skrajnych przypadkach w ogóle go nie wygasza. Załączam filmik do podglądu w DC bez pulsu i 2T.

W 4T, łuk jest niby wygaszany ale mam wrażenie, że nie ustawia zadanego prądu w zadanym czasie. Nie dawno zacząłem uczyć się TIG'a, ale mam również wrażenie, że lepsze spoiny wykonuje tanim MMA z TIG Liftem za 250zł niż tą.

Albo jeziorko nie chce się utworzyć albo wali zaraz dziurę jak dodam natężenia, gdzie przy moim tig lifcie idzie pięknie - pominąwszy ograniczenia Lifta i moje umiejętności.

Dawać od razu reklamację, czy coś jeszcze sprawdzić? Czy może ja coś robię źle?

• REKLAMA
  • #2 21350513
    SQ5AZP
    Poziom 34  
    Ocena: 474
    >>21350028 W karcie gwarancyjnej na pewno masz listę punktów serwisowych - nie należy grzebać samemu, a jedynie wysłać do serwisu!

Jeżeli nie posiadasz karty gwarancyjnej dzwoń do punktu zakupu - podadzą ci adres na który należy spawarkę wysłać! W Polsce dystrybutor tej marki ma siedzibę w Trójmieście (Sopot)
  • #3 21351084
    TheZohan
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Nie zamierzałem nic grzebać samemu, z namierzeniem serwisu też nie ma problemu, pytanie dotyczyło opinii czy ja coś robię źle czy faktycznie coś może być uszkodzone na podstawie opisu i filmu. Wysłałem w miedzy czasie nagranie serwisowi, odezwali się, że faktycznie wygląda, że coś jest na rzeczy, mają zabrać i ewentualnie wysłać nową inną sztukę.
    Jak rozwiążę problem to opiszę tutaj i zamknę temat.
REKLAMA