logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iveco Daily 2016 3.0 - sporadyczny błąd niskiego ciśnienia paliwa, gaśnięcie silnika

danielkol91 17 Gru 2024 18:12 720 4
REKLAMA
  • #1 21352459
    danielkol91
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Mam problem z iveco daily 2016r 3.0. Sporadycznie wywala błąd cisnienia paliwa za niskie poza progiem i pojazd gasnie albo nie reaguje na pedał gazu. Wtryski sprawdzone w boschu są ok, zawor regulacyjny na listwie wymieniony, pompa cr bez śladów opilkowania i zawor regulcyjny wymieniony oraz zawor mechaniczny przelewowy, filtr paliwa wymieniony. Pompa w zbiorniku sprawna cisnienie ok 7bar. Problem występuje sporadycznie. Są dni że problemu nie ma a czasami występuje po kilkanaście razy co uniemożliwia jazdę. Miał ktoś taki przypadek
  • REKLAMA
  • #2 21353028
    Piasek80
    Poziom 31  
    Ocena: 660
    A sprawdziłeś sam zbiornik pod względem zawartości ? Może pływa w nim jakiś kawałek taśmy izolacyjnej który co jakiś czas dostanie się pod smok i przyblokuje przepływ
  • REKLAMA
  • #3 21354512
    danielkol91
    Poziom 11  
    Sprawdziłem, czyściłem z wyciągniętą pompą i tragedii nie było. Zainstalowałem też manometr, który mierzy ciśnienie paliwa (wstępne), kierowca jeździ z tym i sprawdza, czy ciśnienie nie spada, gdy samochód wywala check i okazało się, że ciśnienie stabilne, około 4,5-5 bar. Więc pompa i zasilanie też odpada.
  • REKLAMA
  • #4 21886839
    motodziupla
    Poziom 1  
    mam podobny przypadek, czy rozwiązałeś problem?

Dodano po 47 [sekundy]:

Dodano po 23 [minuty]:

• #5 21887865
    danielkol91
    Poziom 11  
    Tak. Okazało się, że pompa Cr miała mikropęknięcie wewnątrz i po rozgrzaniu traciła ciśnienie. Po wymianie na nową problem znikł.
REKLAMA