logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

New Holland M100 - pieniący się olej i hałas pompy, co robić?

Sebastian2004 17 Gru 2024 21:08 372 3
REKLAMA
  • #1 21352744
    Sebastian2004
    Poziom 2  
    Witam
    Mam problem z New Holland M100 na pompie tłoczkowej.
    Pieni olej i wyje pompa, smok sprawdzony i jest git, pompa zębata nowa i gdy wjadę tyłem na górkę, wszystko wraca do normy.
    AI: Jakiego rodzaju oleju używasz w układzie hydraulicznym? Czy jest to olej zalecany przez producenta?
    Tak.
    AI: Czy w ostatnim czasie przeprowadzano jakieś prace konserwacyjne lub zmiany w układzie hydraulicznym?
    Nie.
  • REKLAMA
  • #2 21352909
    posi557161
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    A oleju nie masz za mało? Jeżeli smok jest z przodu skrzyni, to by wyglądało na niski poziom oleju.
  • REKLAMA
  • #3 21353011
    emarcus
    Poziom 21  
    Ocena: 75
    Sebastian2004 napisał:
    Witam
    Mam problem z New Holland M100 na pompie tłoczkowej.
    Pieni olej i wyje pompa, smok sprawdzony i jest git, pompa zębata nowa i gdy wjadę tyłem na górkę, wszystko wraca do normy.

Spieniony olej i towarzysząca głośna praca pompy, to oznaki zasysania powietrza przez pompę.
    Należy odszukać przyczynę/usterkę i ją skorygować.
    Zbyt niski stan/poziom oleju w zbiorniku zmieniającym położenie względem poziomu grawitacyjnego (pojazd mechaniczny w terenie) może powodować chwilowe zassanie powietrza.
    Inna przyczyna to zjawisko kawitacji powodowana restrykcją w dopływie oleju po stronie ssącej pompy.

e marcus
  • #4 21354172
    Sebastian2004
    Poziom 2  
    posi557161-smok właśnie jest z tyłu
REKLAMA