logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć sterownik BHT-8000RF-Va do pompy cyrkulacyjnej?

marbilek 17 Gru 2024 22:11 675 12
REKLAMA
  • #1 21352855
    marbilek
    Poziom 10  
    Ocena: 36
    Posiadam sterownik BHT-8000RF-Va
    Chiałem go podłączyć, aby załączał pompe cyrkulacjiną,jedna cos mi nie idzie. Możecie mi poradzić jak osobie co się słabo zna jak podłączyć kable? Jak podłączyć sterownik BHT-8000RF-Va do pompy cyrkulacyjnej?

url=https://obrazki.elektroda.pl/1948735400_1734469716.jpg]Zbliżenie na wewnętrzne okablowanie sterownika BHT-8000RF-Va.[/url]
  • REKLAMA
  • #4 21352998
    78db78
    Poziom 43  
    Ocena: 3266
    Tak jak wyżej pytam która wersję posiadasz?
    wycinek instrukcji

GA: Podgrzewanie wody, 3A;
    PL: Ogrzewanie elektryczne, 16 A;
    GC: Kocioł gazowo-wodny z bezprądowym kontaktem, 3A;
    GAB: ogrzewanie elektryczne + podgrzewanie wody;
    GBC: Ogrzewanie elektryczne + Kocioł gazowo-wodny z bezprądowym kontaktem
    GAC: Podłogowe ogrzewanie wodne + kocioł gazowo-wodny z bezprądowym kontaktem, Ogrzewanie wodne dotyczy tylko zaworów NC;
    W: kontrola przez APP przez wifi
    VA: Wyświetlacz VA Npampplik: BHT-8000RF-VA-GAW
  • REKLAMA
  • #5 21353172
    marbilek
    Poziom 10  
    Załączam instrukcję. Chcę do sterownika podłączyć zwykła pompę cyrkulacyjną co bez pieca.
    Instrukcja obsługi termostatu BHT-8000RF, zawierająca schematy i dane techniczne.
  • REKLAMA
  • #7 21354121
    marbilek
    Poziom 10  
    Te schematy wszystkie tyczą się tego sterownika. A ja mam kable tylko do wtyczki do gniazdka: zielony,czarny i niebieski oraz kabel od pompy: zielony czarny i niebieski. Nie mam żadnej listwy z kablami

Dodano po 5 [minuty]:

Tutaj oznaczenia na sterowniku
    Jak podłączyć sterownik BHT-8000RF-Va do pompy cyrkulacyjnej?

Dodano po 3 [minuty]:

Chyba chodzi o to:Jak podłączyć sterownik BHT-8000RF-Va do pompy cyrkulacyjnej?

Dodano po 22 [minuty]:

Chyba chodzi o to:Jak podłączyć sterownik BHT-8000RF-Va do pompy cyrkulacyjnej?

Dodano po 5 [godziny] 9 [minuty]:

Jest szansa na odpowiedź? :)
  • REKLAMA
  • #11 21354284
    marbilek
    Poziom 10  
    Pompa sprawna, a może trzeba coś takiego zrobić? Mam tak przy pompie w innym budynku, tylko jest inny sterownik.Schemat elektryczny pokazujący podłączenie pompy do sterownika.
  • #13 21354300
    marbilek
    Poziom 10  
    Zasilanie 230V. Jutro spróbuję podłączyć jak na tym schemacie.

Dodano po 11 [godziny] 17 [minuty]:

Podłączyłem wg schematu co miałem. Wszystko działa. Dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w podłączeniu sterownika BHT-8000RF-Va do pompy cyrkulacyjnej. W trakcie dyskusji pojawiają się pytania o wersję sterownika oraz schematy podłączenia. Użytkownik informuje, że ma kable do wtyczki (zielony, czarny, niebieski) oraz kabel od pompy w tych samych kolorach, ale nie posiada listwy z kablami. Po kilku próbach i sugestiach dotyczących podłączenia, użytkownik ostatecznie udaje się podłączyć system zgodnie z przedstawionym schematem, co skutkuje prawidłowym działaniem pompy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA