logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Legalność przeniesienia MS Office 2016 na nowy komputer poleasingowy

webby 18 Gru 2024 19:06 216 1
REKLAMA
  • #1 21353879
    webby
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Kwestia licencji.
    Mam w pracy kilka komputerów poleasingowych, z windowsem 10 Pro i zainstalowanym MS Office 2016. Wszystko legalne od znanej firmy internetowej, która takie komputery rozprowadza. Komputery z czasem, rzecz jasna, stały się mułowate, więc pojawiły się nowe poleasingowe z win10 pro, znacznie wydajniejsze.

1. Czy mogę przełożyć dysk SSD ze starego komputera do nowego?? (chodzi o legalność)
    Przede wszystkim chodzi mi o zachowanie tego offica.
    2. Jeśli nie pkt. 1 to w jaki sposób mogę legalnie przenieść offica z jednego komputera na drugi...(nie mam klucza, wszystko było instalowane przez firmę dostarczająca komputery)

dziekuję za info
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21353932
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8247
    Witaj.
    Microsoft licencjonuje swoje produkty w różny sposób - najlepiej sprawdzić posiadaną przez siebie licencję i przeczytać odpowiedni podpunkt dotyczący jej transferu. W przypadku wątpliwości można kontaktować się z Biurem Obsługi firmy Microsoft, powinni być najbardziej kompetentną jednostką w tej sprawie.

Jeśli nie posiada Kolega/Koleżanka klucza, ani licencji w żadnej innej formie, to można założyć, że licencji nie ma, więc ciężko aktywować coś, czego nie ma na kolejnym komputerze.
REKLAMA