logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak odzyskać klucz licencyjny Office 2016 przy zmianie laptopa?

noidemm 18 Mar 2025 11:20 3516 7
REKLAMA
  • #1 21484892
    noidemm
    Poziom 22  
    Ocena: 253
    Witam.
    Zakupiłem licencje w sklepie stacjonarnym licencje na office 2016. Zmieniłem laptopa i chce sobie przenieść licencje na nowy komp bo ten stary nie będzie już używany. Klucza fizycznie nie posiadam bo gdzieś się zapodział.
    Przy próbie odczytania klucza ze starego kompa udaje się zczytać częściowy klucz licencji oraz ID produktu.
    Czy na podstawie tych danych moge jakoś odzyskać klucz do offica 2016 ??
  • REKLAMA
  • #2 21484911
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1219
    Klucze rejestruje się na konto microsoft.
    Jeśli tylko aktywowałeś, bez konta microsoft, i nie masz pudełka, to nie odzyskasz klucza.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21542120
    noidemm
    Poziom 22  
    Znalazłem cały klucz i jest to klucz do wersji office 2016 dla użytkowników domowych i uczniów.
    Ściągnąłem office 2016 ale po wpisaniu klucza jest napisane, że to nie ta wersja office i że klucz przeznaczony jest do offica 2016 dla użytkowników domowych.
    Można gdzieś pobrać wersje offica 2016 dla użytkowników domowych??
  • Pomocny post
    #7 21542130
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1219
    2016 występował w wersji Home & Student, Personal i Home & Business - ja osobiście stare obrazy pobieram przy pomocy HeiDoc Windows ISO Downloader.

Zrzut ekranu programu HeiDoc Windows ISO Downloader z rozwiniętym menu wyboru wersji Office 2016.
  • REKLAMA
  • #8 21543153
    noidemm
    Poziom 22  
    Obraz ISO ściągnięty przez HeiDoc Windows ISO Downloader. Zainstalowałem wersję domową i szkolną, serial wpisany i aktywacja powiodła się. Dzięuje za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił licencję Office 2016 w sklepie stacjonarnym i chce przenieść ją na nowy laptop, jednak nie posiada fizycznego klucza, który się zagubił. Próba odczytania klucza z starego komputera dała jedynie częściowy klucz i ID produktu. W dyskusji wyjaśniono, że klucze Office są powiązane z kontem Microsoft i bez konta lub pudełka odzyskanie klucza jest trudne. Możliwe jest przeniesienie aktywacji, jeśli licencja była aktywowana kluczem. Zaproponowano narzędzia do odzyskania klucza oraz linki do pobrania odpowiedniej wersji Office 2016. Użytkownik znalazł pełny klucz do wersji Office 2016 Home & Student, ale miał problem z instalacją, ponieważ pobrał niewłaściwą wersję. Polecono pobranie obrazu ISO Office 2016 Home & Student za pomocą HeiDoc Windows ISO Downloader, co pozwoliło na poprawną instalację i aktywację na nowym laptopie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA