Witam. Dostałem telewizor Philips model 49PUS6031.Telewizor uszkodzony objaw był taki ze po włączeniu pojawiało się Logo Philipsa i reset i tak w kółko. Wysłałem płytę i zasilacz do znajomego servisu , okazało się że problem był jakiś z zasilaczem Odebrałem przesyłkę zamontowałem w telewizorze Telewizor normalnie się włączył i działał, zacząłem go testować zainstalowałem kanały telewizyjne, sprawdzone zostały wejścia hdmi, usb połączenie wifi netlix ,yutube podłączyłem konsole xbox i oglądałem filmy chyba z 5 godzin. Wszystko było ok, wyłączyłem i na drugi dzień włączyłem go ponownie i dalej było ok, włączyłem yutube słuchałem muzyki i chciałem wyciągnąć z listwy wtyczkę z xboxa podczas działania yutuba po ponownym włączeniu wtyczki telewizor się włączył i dalej jest ta usterka co była na początku pojawia się logo i reset i tak w kółko dioda stanby miga. Jak odłączę wtyczkę od podświetlenia z zasilacza telewizor normalnie się uruchamia po podłączeniu anteny głos jest i jak podświetlę latarką w matrycę obraz jest widoczny. Kontaktowałem się z panem który robił ten zasilacz kazał mi podesłać płytę i zasilacz że sprawdzi wszystko. Podłączył płytę zasilacz i do servisowego monitora niby jest ok nic się nie resetuje obraz w porządku. Z tego co czytałem możliwe jest uszkodzone podświetlenie , tylko zastanawia mnie fakt że telewizor działał normalnie do momentu przypadkowego wyłączenia wtyczki podczas słuchania muzyki. Proszę o pomoc
Dodano po 11 [minuty]:
W Za;łączniku zdjęcia płyty i zasilacza
Dodano po 11 [minuty]:
W Za;łączniku zdjęcia płyty i zasilacza