logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Girder 3.0.24 na Windows XP - problem z igorplug.dll i pilotem IR

fido 12 Gru 2005 18:18 3955 4
REKLAMA
  • #1 2077414
    fido
    Poziom 26  
    Ocena: 132
    przeczytalem chyba wszytkie posty zwiazane z girderem i nadal mi nie chodzi, kiedys bylok ok ale mialem chyba win 98 teraz mam winxp ale girder nie chula, ustawialem chyba wszystkie kombinacje jakie mozliwe i nadal nic swieci tylko zielona kontrolka w programie ale nie przyjmyje sygnalu z pilota, czy moze kots ma dobry plik igorplug.dll bo ja jak wgram swoja co posiadam i uruchamiam girdera to wyskakuje blad "invalid dll in dir igorplug.dll" mam pragram w wersji 3.0.24, czy przyczyna niedzialania moze byc za stary pilot
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2077445
    wiesniak
    Poziom 31  
    Ocena: 52
    http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm - tak w połowie strony są do pobrania pliki.
    a co do pilota, to możesz wypróbować układ zapalniczką - przy zapalaniu w odległości 1-2cm od odbiornika w girderze powinno to zielone światełko przełączyć się na ułamek sekundy na żółty. popróbuj z innymi pilotami, chyba masz jeszcze jakiś inny? :)
  • REKLAMA
  • #3 2077853
    fido
    Poziom 26  
    wiesniak napisał:
    http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm - tak w połowie strony są do pobrania pliki.
    a co do pilota, to możesz wypróbować układ zapalniczką - przy zapalaniu w odległości 1-2cm od odbiornika w girderze powinno to zielone światełko przełączyć się na ułamek sekundy na żółty. popróbuj z innymi pilotami, chyba masz jeszcze jakiś inny? :)
    w tym problem ze nie moge z tej strony sciagnac

Dodano po 39 [minuty]:

fido napisał:
    wiesniak napisał:
    w tym problem ze nie moge z tej strony sciagnac

dobra sciagnolem ale nadal przy pluginie xp wyskakuje blad
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2078098
    wiesniak
    Poziom 31  
    Ocena: 52
    u mnie wszystko chodzi, obie wtyczki działają. mogę Ci podesłać troszkę starszą wersję Igora (1.1.2.0). jedynie plugin pod xp się sypnął za pierwszym razem, z komuniaktem, że nie ma urządzenia usb. po zmianie wejścia na com1 i wyłączeniu / włączeniu odbiornika wszystko już jest ok.
    mogę też Ci udostępnić wersję z której ja korzystam pod xp+sp1 (wersja 3.2.9, z tego co pamiętam to jest chyba ostatnia, darmowa wersja).
  • #5 2079942
    fido
    Poziom 26  
    wiesniak napisał:
    u mnie wszystko chodzi, obie wtyczki działają. mogę Ci podesłać troszkę starszą wersję Igora (1.1.2.0). jedynie plugin pod xp się sypnął za pierwszym razem, z komuniaktem, że nie ma urządzenia usb. po zmianie wejścia na com1 i wyłączeniu / włączeniu odbiornika wszystko już jest ok.
    mogę też Ci udostępnić wersję z której ja korzystam pod xp+sp1 (wersja 3.2.9, z tego co pamiętam to jest chyba ostatnia, darmowa wersja).

ok wielkie dzieki juz dziala na innym pluginie ktory sciagnolem z orginalnej strony ale przoblemem sie tez okazal polot prawdopodobnie za stary
REKLAMA